AcasăNewsCozi uriașe la granița cu Ucraina! Nervi întinşi la maximum în coloana...

Cozi uriașe la granița cu Ucraina! Nervi întinşi la maximum în coloana de tiruri pe 25 km

tiruri

Sunt cozi uriașe la granița cu Ucraina, în judeţul Suceava. Sute de tiruri așteaptă să treacă prin vama Siret. Coloana de camioane se întinde pe mai mulţi kilometri, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare.

Peste 500 de camioane așteaptă să treacă prin Punctul de Frontieră Siret, în special pe sensul de ieşire din ţară. Coada a crescut rapid în ultimele două zile, iar autoritățile preconizează că situația va rămâne la fel chiar și până după Crăciun.

Situația ar putea rămâne la fel până după Crăciun

Luni, la prima oră, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a solicitat Poliției Rutiere mai multe echipaje în teren care să ajute la fluidizarea traficului.

Coloana de sute de tiruri se întinde pe o lungime de circa 25 km, până în apropierea localităţii Dănila. „Sunt în legătură permanentă cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, Autorităţii Vamale, Serviciului de Poliţie Rutieră şi ai primăriei oraşului Siret, însă potrivit informaţiilor parvenite de la partea ucraineană şi a prognozelor, aceste valori ridicate de trafic se vor menţine până spre finalul anului, un număr foarte mare de camioane transportând produse pentru sărbătorile de iarnă”, a spus prefectul.

Prefectul a dispus suplimentarea echipajelor poliţiei rutiere. El a subliniat că vor fi echipaje de poliţie şi ordine publică în mai multe puncte pe traseu, pentru a-i determina pe şoferii de camioane să respecte regulile de circulaţie, inclusiv pe rutele ocolitoare stabilite şi pe care aceştia trebuie să le urmeze.

„Infrastructura actuală pe care o avem la dispoziţie nu ne permite să venim cu foarte multe variante şi soluţii, prin urmare apelez la înţelegerea cetăţenilor, cu precădere a celor care se deplasează spre şi dinspre zona Rădăuţi, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru a îmbunătăţi condiţiile de trafic. În acelaşi timp, adresez rugămintea tuturor participanţilor la trafic români să respecte şi să urmeze indicaţiile echipajelor de poliţie şi ordine publică, astfel încât probabilitatea formării blocajelor să fie redusă la minimum posibil”, a spus prefectul de Suceava.

author avatar
Andrei Ștefan
226 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger