AcasăNewsCozi la benzinării: Consiliul Concurenței, anunț de ultim moment. Ce se verifică

Cozi la benzinării: Consiliul Concurenței, anunț de ultim moment. Ce se verifică

Cozi la benzinării: Consiliul Concurenței, anunț de ultim moment. Ce se verifică (sursa foto: stiri.tvr.ro)

În contextul panicii apărute în multe benzinării și după ce de la Guvern s-a anunțat că premierul Ciucă „a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant”, Consiliul Concurenței dă asigurări că monitorizează piața carburanților.

După ce miercuri seară au apărut cozi la mai multe benzinării din țară, cu mulți șoferi care s-au grăbit să-și alimenteze mașinile, speriați de zvonuri privind scumpirea combustibilului, joi dimineață s-a aflat că se fac verficări.

„Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care prețurile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. Anticiparea unui anumit preţ ce ar trebui practicat de către o companie şi anunţarea acestuia în piaţă poate intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei.

Companiile trebuie să își stabilească în mod independent politica de prețuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii, înţelegerile şi/sau acţiunile concertate referitoare la comportamentul pe piaţă fiind sancționate de legislația în domeniu”, se transmite într-un comunicat al instituției.

Chirițoiu: Veghem ca unele companii să nu profite de această situație

Totodată, președintele Consiliului Concurenței a făcut referire la situația internațională, în contextul războiului din Ucraina, izbucnit în urmă cu două săptămâni.

„Este o situație internațională dificilă și volatilă generată, în principal, de adoptarea măsurilor economice de combatere a agresiunii ruse în Ucraina. În acest context, noi veghem ca unele companii să nu profite de această situație, deoarece o eventuală creștere nejustificată a prețurilor poate conduce la sancțiuni”, a declarat Bogdan Chirițoiu.

În același comunicat se amintește că „reprezentanții Guvernului au anunțat ieri că nu sunt probleme cu stocurile de carburanți, iar România nu are nicio problemă cu aprovizionarea benzinăriilor”. Și se menționează că, potrivit „datelor afișate de aplicația Monitorul Prețurilor, creșteri mari ale prețurilor carburanților s-au înregistrat la benzinăriile unui singur lanț de distribuție și unele benzinării independente din vestul tării. Acest lucru poate fi explicat de faptul că în Ungaria prețurile carburanților sunt plafonate, ceea e a condus la penurie”.

Consumatorii pot utiliza, se amintește în acest context, aplicația Monitorul Prețurilor pentru Carburanți pentru a afla care sunt prețurile practicate de benzinării.

De altfel, de la Guvern s-a anunțat că pe agenda premierului Ciucă a figurat, joi dimineață, cu începere de la ora 9.30, o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, cel al Economiei, Florin Spătaru, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, președintele ANPC, Horia Miron Constantinescu și președintele ANAF, Mirela Călugăreanu. Iar la această întrevedere a fost anunțată și prezența președintelui Consiliul Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”

Totodată, miercuri seară, pe pagina de Facebook a Guvernului a fost transmis un mesaj, prin care se anunța faptul că premierul Ciucă a dispus controale „ample” la stațiile de alimentare cu carburant.

„Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

313 afisari

9 COMENTARII

  1. Nu vreau sa spun mai multe decat,ca acesti impostori care ocupa niste scaune platite cu zeci de mii de euro,ori sunt mafioti ori sunt niste corupti de acest monopol al petrolului.Cum este posibil ca niste speculanti sa-si faca de cap,cu preturile carburantului,iar tu ministrul economiei,al energiei,sef al opc, acest Chiritoiu dela concurenta preturilor,etc.sa stati atat de linistiti,ca si cand totul ar fi normal.Asta nu inseamna altceva,decat o implicare tacita a tuturor ,la creierea unui dezastru acestui popor,sau bara,bara la ciolan.Toti acesti impostori ar trebui sa fie trasi la raspundere,facuti complice la toate aceste situatii extrem de grave.Daca erea pe timpul lui Ceausescu,de aseara pana acum ,ereau toti spulberati,inlocuiti cu oameni capabili,profesional

  2. Consiliul Concurentei ,,vegheaza” iar guvernul ,,nu va permite nici un derapaj” ! Ce frumos suna pentru ei ! De ce nu au intrat in alerta cand preturile cresteau zilnic si cu 50 de bani, ajungand foarte repede la preturile absurde de acum ?! Preturi speculative la energie electrica, la gaze si la combustibili si o tin langa cu economia de piata, de burse, bla…bla… Este jaf generalizat nu economie de piata. Ofensiva globalistilor este totala.

  3. Vezi ba matusaleme in functie sa nu dai in cinci ani rezultatul ca in alte dati , ca esti inutil oricum ii pazesti pe astia sa fure pe fata!!!

  4. chiritescu asta e pus pe viata la Consiliul Concurentei??Niciodata nu si-a facut treaba din fisa postului! Parca zici ca e Hawking ala robotizat/impaiat care vorbea prin intermediul unui sintetizator/computer.

  5. Consiliul Concurentei atentie ei dau anunturi! Nu fac nimic sa-i amendeze pe speculanti!! Ei ca de obicei verifica plm!

  6. OARE ACEST TRADATOR CHIRITOIU NU AR MERITA A TREIA CISMMA IN …SI UN CONCEDIU LA JILAVA?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger