AcasăNewsCovid: Trump aruncă bomba

Covid: Trump aruncă bomba

Donald Trump spune că are dovezi că virusul provine dintr-un laborator chinez din Wuhan și amenință China cu taxe vamale.

Întrebat dacă a văzut dovezi care să îi confere un „grad ridicat de convingere” că virusul provine de la Institutul de Virusologie din Wuhan, preşedintele american a răspuns hotărât: „Da, am văzut”,  refuzând însă să ofere detalii. „Nu vă pot spune asta. Nu am voie să vă spun asta”. Trump declarase anterior că administraţia sa încearcă să stabilească dacă noul coronavirus provine din laboratorul din Wuhan, în urma unor informaţii apărute în media potrivit cărora acesta ar fi fost creat artificial în laborator sau ar fi scăpat dintr-un laborator. „Acest lucru ar fi putut fi limitat în locul de origine şi cred că ar fi putut fi limitat foarte uşor”, a mai declarat preşedintele SUA. De asemenea, Trump a adăugat că ar putea, drept consecinţă, să impună Chinei „taxe vamale” punitive, după ce săptămâna aceasta a menţionat posibilitatea de a cere Beijingului să plătească despăgubiri de miliarde de dolari pentru daunele cauzate de noul coronavirus. Liderul american acuză în mod regulat China că nu spune adevărul cu privire la bilanţul real al victimelor epidemiei de COVID-19, în timp ce în SUA s-au înregistrat peste 62.000 de decese, mai mult decât în Războiul din Vietnam. Pe de altă parte, secretarul de stat Mike Pompeo a declarant că nu știe “cu exactitate” unde a apărut pandemia.  „Nu știm dacă provine de la Institutul de Virologie Wuhan. Nu știm dacă provine de la piață sau chiar din alt loc. Nu avem aceste răspunsuri. Acesta este motivul pentru care președintele Trump a precizat că trebuie să le avem”, a precizat șeful diplomației americane.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.324 afisari

7 COMENTARII

  1. Bravo, go, Trump! Bagă-i unde merită și pe Fauci, Gates, Musk și alți ticăloși. Adevărul trebuie să triumfe, că doar n-o fi lumea asta blestemată să suporte, la nesfârșit, niște psihopați de Rockefelleri, Söroși, Rothschild, Clintoni, Obama și alții.

  2. l a conferinta a mai zis ca fostii lui adversari autohtoni au exportat spre desavarsire tulpina in wuhan deci sa o ia cu inceputulsi sa spuna ceva daca are de spus!!!!!

  3. Pai Donald cand spuneam io pin Martie ca nenorocitu ala hunojidovul Sorosi are nenorocitu lab in China langa piata cu măcelărie de sobolani la Wu Han… Fbiul si Ciaeiul dormea cu parturi.. Pai uite… Pai si Sorosi nu atarna inca in carlig?

  4. Am format o trupa flok cu afonii Roman Pirsing , Argedava si Micky Borinza , am ocupat ultimul loc la Festivalul Mitilicului din Transnistria si am parasit scena cu pumni in cap si suturi in cur din partea gaspadinilor spectatori satui de oracaielile si bocetele noastre . Revenim in toamna , la Festivalul Ciulinilor , o sa ne luam casti de motociclisti si pampersi din tabla pentru atenuarea mardelii , nu ne lasam pana nu iesim in izolete si ecouri de sirena …..hihihihihihihihihi….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger