AcasăNewsCOVID-19/Peste 1.000 de infectări în România. 123 de cazuri noi

COVID-19/Peste 1.000 de infectări în România. 123 de cazuri noi

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Datele actualizate făcute publice joi la ora 13 de autorități indică o depășire a pragului de 1.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus la nivel național.

Mai exact, cifrele oficiale indică faptul că au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate, 94 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. De la precedenta informare oficială sunt 123 de noi cazuri de îmbolnăvire, pacienții având între 7 și 87 de ani. „Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, anunță GCS.

„La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”, mai precizează reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Trebuie precizat și faptul că până joi se știe că 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 în România, dar care aveau și boli cronice preexistente, au decedat.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sanatatii

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger