AcasăNewsCovid-19: Wuhan își testează toți locuitorii

Covid-19: Wuhan își testează toți locuitorii

Wuhan, unde a început pentru prima dată epidemia globală de coronavirus, a ordonat oficialilor să se pregătească să testeze întreaga sa populație de 11 milioane, după ce orașul central din China a raportat o noi infecții, pentru prima dată de la ridicarea măsurilor de restricție.

Toate districtele din oraș vor trebui să prezinte un plan care ar trebui să stabilească modul în care se vor pregăti în decurs de zece zile pentru a efectua testarea tuturor celor care sunt sub controlul lor. Planul va acorda prioritate testării grupurilor vulnerabile din marile zone rezidențiale. Șase cazuri cu transmitere locală, raportate în 10 și 11 mai, au fost găsite la persoane  aflate deja sub carantină, care erau asimptomatice înainte de a fi pozitive, potrivit guvernului local. Toate cele șase cazuri au apărut dintr-un singur campus rezidențial și au fost primele noi infecții găsite în Wuhan de când blocarea sa a fost ridicată la 8 aprilie – metropola a fost închisă din 23 ianuarie. Chiar dacă locuitorii revin cu precauție la viața normală, mișcarea ambițioasă de a-i testa pe toți reflectă anxietatea Chinei pentru reapariția pandemiei, pe care a reușit să o controleze prin restricții care au închis sute de milioane de oameni în vârful său din februarie.

Deși noile cazuri din Wuhan sunt puține și apar sub control, ele servesc ca o amintire a riscului cu care China se confruntă, deoarece încearcă să redeschidă o economie care a înregistrat cea mai grea contracție din 1992. Temeri ce au apărut și în alte regiuni ale țării, orașul Shulan, aflat la granița cu Coreea de Nord, a fost partial închis după ce au fost descoperite 11 noi infecții. Mai multe orașe încă nu permit deschiderea restaurantelor și cinematografelor și mențin în vigoare interdicții serioase împotriva adunărilor sociale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger