AcasăNewsCOVID-19. Undă verde în CGMB privind testarea bucureștenilor. Voluntarii se vor putea...

COVID-19. Undă verde în CGMB privind testarea bucureștenilor. Voluntarii se vor putea înscrie online

Se pregătește o testare semnificativă pentru COVID-19 în rândul locuitorilor Capitalei, pe bază de voluntariat. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a dat undă verde, în ședința de luni, proiectului de hotărâre ce vizează decontarea a 11.000 de teste PCR pentru bucureșteni. Astfel că, persoanele fără simptome care doresc să fie testate se pot înscrie online, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta acest serviciu medical.

„A venit timpul să fim şi alături de bucureştenii care nu sunt nici în carantină, nu au nici simptome şi nu sunt nici persoane contacte ale bolnavilor de COVID-19. Aceasta testare din municipiul București ne va da imaginea infectării din acest moment şi împreună cu autorităţile centrale vom putea să luăm cele mai bune măsuri de relaxare”, a subliniat Gabriela Firea, la începutul ședinței de luni, în care a fost votat proiectul în cauză

Edilul Capitalei a explicat și în ce constă proiectul “Testăm pentru București”: „Primăria Capitalei prin ASSMB va realiza parteneriate cu toate spitalele de stat şi clinicile private care vor dori să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR acreditate de către Ministerul Sănătății (…)”.  Zilele următoare va fi lansată și platforma prin intermediul căreia bucureștenii se vor putea înscrie online, voluntar, pentru a fi testați cu „teste normale PCR, deci nu dintr-acelea rapide, scurte, contestate, și despre care s-a spus că dau anumite erori”.

„Dacă acum o lună s-a spus că nu este momentul potrivit (…) iată că a trecut acea perioadă, dacă mai amânăm va fi prea târziu”, a mai punctat Firea.
Totodată, primarul general al Capitalei a ales să mai facă o precizare: „Nu dăm vouchere, nu dăm bonuri, nu plătim populaţia să vină să se testeze. Este vorba despre decontanrea acestui serviciu medical pe care Primaria Capitalei, prin ASSMB, o face către spitalele de stat şi clinicile private partenere, cuantumul de 200 de lei fiind suma pe care statul (…) o decontează spitalelor (…) pentru testarea PCR”.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger