Cauta

COVID-19 stârnește piața drogurilor

Cumpărăturile în vreme de pandiemie nu înseamnă doar hârtie igienică, panica a pus stăpânire și pe consumatorii de droguri după ce  restricțiile destinate să oprească răspândirea coronavirusului  au perturbat serios lanțul internațional de aprovizionare.

Dependenții  le vor înlocui cu substanțe necunoscute, o alternativă periculoasă mai ales pentru cei care au deja probleme de sănătate, și stresantă pentru serviciile de sănătate, aflate în prezent în pragul de suprasaturare. O a doua problemă o reprezintă, implicit, creșterea prețurilor la droguri, pe măsură ce granițele internaționale se închid iar dealerii nu mai pot transporta marfa. “Mă aștept să văd cum heroina va dispărea în curând din Marea Britanie, de pildă. Există rapoarte ale persoanelor care stochează drogurile preferate sau drogurile la alegere și, desigur, asta creează o penurie, ceea ce a dus inevitabil la creșterea prețurilor”, spune Ian Hamilton, lector principal în dependență și sănătate mintală la Universitatea din York. Pentru Steve Rolles, expert al  Transform Drug Policy Foundation, va urma o “secetă” pe piața drogurilor, urmată de scumpiri: Heroina se va scumpi, pe măsură ce săptămânile de carantină se vor întinde în luni. Restricțiile duc la probleme serioase pentru transportatori. Alex Stevens, profesor de justiție la Universitatea din Kent, a declarat pentru CNN că, în anumite zone, inclusiv Birmingham și Bristol, utilizatorii de heroină și canabinoizi sintetici „raportează că primesc mai puțin cu o pungă de 10 lire sterline (12 dolari) decât ar fi făcut-o acum patru sau cinci săptămâni „. Dar aceasta este o industrie care operează la cerere și ofertă, mai ales online. Site-urile sunt în continuare active, există chiar și rapoarte despre dealeri care se îmbracă în uniforme de asistent medical sau de angajat al companiilor de livrare la domiciliu. O diferență vitală între 2010 și 2020, care provoacă anxietate în rândul experților, este proliferarea fentanilului, un opioid sintetic care este de până la 50 de ori mai puternic decât heroina și, prin urmare, poate fi transportat în cantități mult mai mici. Drogul face ravagii în Statele Unite. Lumea se confrunta deja cu o criză a stupefiantelor înainte de pandemia coronavirusului –  în 2018, epidemia de opioide a omorât peste 47.000 oameni în SUA, în timp ce Marea Britanie a înregistrat 3774 decese.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version