AcasăNewsCOVID-19/Încă un român a murit în Marea Britanie. 75 de decese în...

COVID-19/Încă un român a murit în Marea Britanie. 75 de decese în diaspora

”Le dorim colegilor infectați, din păcate, cu noul coronavirus, să treacă repede și cu bine peste această încercare”, transmit oficialii CJ Ilfov.

Din informațiile oficiale prezentate luni de autorități aflăm detalii actualizate și cu privire la situația compatrioților aflați în străinătate în această perioadă de criză provocată de noul coronavirus.

Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a transmis, pe 27 aprilie, că în baza datelor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, se știe că „1.518 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.157 în Italia, 226 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 67 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 3 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia”. Este vorba despre o creștere ușoară a numărului cazurilor îmbolnăvirilor confirmate în rândul conaționalilor, față de 1.512, cât fusese cifra la precedenta informare oficială.

Din păcate, s-a aflat că încă un român care avusese rezultat pozitiv la tastarea pentru noul coronavirus și-a găsit sfârșitul în Marea Britanie. „De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 75 de cetățeni români aflați în străinătate, 19 în Italia, 16 în Franța, 24 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat”, se arată în comunicarea GCS.

Totodată, e de menționat că din cele mai recente informații venite de la autorități cu privire la situația la nivel național rezultă că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 303 noi îmbolnăviri, totalul cazurilor confirmate în România ajungând la 11.339.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger