AcasăNewsCOVID-19, diaspora. Date actualizate despre bilanțul infectărilor/70 de români au murit în...

COVID-19, diaspora. Date actualizate despre bilanțul infectărilor/70 de români au murit în străinătate

”Le dorim colegilor infectați, din păcate, cu noul coronavirus, să treacă repede și cu bine peste această încercare”, transmit oficialii CJ Ilfov.

Creștere semnificativă a confirmărilor cu noul coronavirus în rândul românilor aflați în afara țării.

Din datele actualizate prezentate vineri de Grupul de Comunicare Strategică rezultă că „1.480 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.156 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia”. În cursul zilei precedente, se știa că bilanțul confirmărilor era de 971.

Totodată, s-a aflat că alți patru compatrioți – care au avut rezultat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus – au sfârșit în Marea Britanie, unde se înregistrează cele mai multe pierderi de vieți în rândul românilor descoperiți ca fiind infectați cu COVID-19. Bilanțul actualizat prezentat vineri de GCS indică următoarele: „De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 70 de cetățeni români aflați în străinătate, 17 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.”

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger