Cauta

Covid-19 a pus pe butuci industria de lux. Diamante de miliarde de dolari rămase nevândute!

Diamante valoroase rămase nevândute se adună în întreaga lume pentru că nimeni nu vrea să cumpere bijuterii în mijlocul unei pandemii. Jucătorii din piață sunt blocați cu pietre în valoare de miliarde de dolari deoarece Covid-19 a lăsat foarte puțini oameni interesați să investească în pietre prețioase.

Conform unor informații obținute de Bloomberg, cinci dintre cei mai mari producători de diamante din lume au rămas cu grămezi de stocuri în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari!

De Beers, pierderi de sute de milioane în mai

Cu sediul la Londra, De Beers, cel mai mare nume din industrie, a avut o singură licitație în luna mai, la care a vândut pietre prețioase în valoare de aproximativ 35 de milioane de dolari. Firimituri, dacă ținem cont că în 2019 raporta 416 milioane de dolari încasări la o licitație  similară!

Jucătorii din industrie se confruntă cu „o dublă lovitură – una a prețurilor prăbușite și o alta a scăderii accentuate a volumelor de vânzări. Totul se întâmplă la o scară care amintește de criza din 2008-2009”, a declarat pentru Bloomberg Serghei Donskoy, un analist Societe Generale.

Datorită restricțiilor impuse de multe țări, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, majoritatea magazinelor de bijuterii a trebuit să se închidă, ceea ce înseamnă că o cale esențială în piața vânzărilor de diamante a dispărut.

De asemenea, Bloomberg arată că India geme de meşteşugari care stau acasă și nu muncesc, de teama contractării virusului SARS-CoV-2. Indienii sunt mari experți în pietre prețioase, iar talentul lor în șlefuirea și aprecierea diamantelor este recunoscut pe scară largă. Pe de altă parte, chiar dacă societățile miniere au încercat să reducă producția, stocurile de diamante continuă să crească, pe măsură ce vânzările sunt oprite, iar producția încă merge, deși la un nivel mai mic.

Micii jucători vând diamante cu 25% mai ieftin

În timp ce mai toți producătorii de diamante și-au redus prețurile, compania De Beers, doar un segment dintr-un gigant minier anglo-american, precum și concurentul său rus Alrosa au respins o astfel de abordare. Mai degrabă cele două firme au permis cumpărătorilor să se retragă din contractele anterioare, fără penalități, decât să scadă prețurile. Și, totuși, concurența…

Concurența face orice pentru a supraviețui. De exemplu, producătorii mai mici au spart piața venind cu reduceri substanțiale de până la 25%, cum se întâmplă în marile centre comerciale de diamante, precum Anvers (Belgia). Sau, să privim știrea publicată de Fondul de investiții Proactive, care a anunțat că BlueRock Diamonds, o companie minieră de diamante din Marea Britanie, a vândut pietre prețioase în valoare de 700.000 de dolari la o licitație. Cam cu 15-18% sub prețul pieței practicat înainte de pandemie pentru aceeași cantitate de diamante scoase la vânzare.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version