AcasăNewsCosul de solidaritate: Pensionarii vor putea cumpara alimente de baza la pretul...

Cosul de solidaritate: Pensionarii vor putea cumpara alimente de baza la pretul cel mai scazut posibil

pensionari-cosul-de-solidaritate-foto-debanat.roCosul de solidaritate: Pensionarii vor putea cumpara alimente de baza la pretul cel mai scazut posibil

Proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea „cosului de solidaritate”, aprobat de Guvern, prevede acordarea lunar, contra cost, dar la „pretul cel mai scazut posibil”, a unui pachet continand alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.

pensionari-cosul-de-solidaritate-foto-debanat.ro
Cosul de solidaritate: Pensionarii vor putea cumpara alimente de baza la pretul cel mai scazut posibil

„Din punct de vedere economic, programul nu implica un efort bugetar, nu se acorda subventii sau sprijin financiar si nu are impact negativ asupra incasarilor de TVA. Este doar un efort suplimentar de organizare ce poate fi realizat de catre institutiile administratiei publice locale si centrale”, se arata in memorandumul aprobat miercuri de Guvern pentru introducerea acestui program, informeaza Mediafax.

Presedintele executiv al UNPR, ministrul Gabriel Oprea, a declarat anterior ca Guvernul a avizat, in sedinta de miercuri, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea „Cosului de solidaritate„.

Programul ”Cosul de solidaritate” va fi derulat de Guvernul Romaniei si implementat prin consiliile judetene si consiliile locale, procesul fiind monitorizat de Institutia Prefectului.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
276 afisari

2 COMENTARII

  1. Îmi pare rău, dar nu ați surprins esențialul, ci doar ați reprodus o știre apărută cine știe pe unde. De ce trebuie să stabilească cineva de care anume produse au nevoie pensionarii? Nu este mai normal ca aceștia să aibă banii necesari și să aleagă ei ce le trebuie? Și apoi, ce înseamnă ”coșul de solidaritate?”. De ce trebuie să fiu eu solidar cu un guvern nesimțit, care i-a pauperizat? Să scoată Boc banii de la mă-sa din sertar și să fie solidar cu cine vrea el, dar să nu mă oblige și pe mine să fiu părtaș la prostia lui. Că nu am băgat amândoi mâna în buzunarul românilor, ci numai el și gașca lui de profitori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger