AcasăNewsCosta Concordia, marturii terifiante: Pasagerii s-au luptat cu membrii echipajului pentru a...

Costa Concordia, marturii terifiante: Pasagerii s-au luptat cu membrii echipajului pentru a se salva

(foto: captura Daily Mail)

Pasagerii vasului de croaziera Costa Concordia, care a naufragiat in noaptea de vineri spre sambata, in apropiere de Insula Giglio, din Italia, isi amintesc ingroziti cum au reusit sa scape de pe nava. Martorii povestesc cum s-au luptat, pur si simplu, cu membrii echipajului, pentru a ajunge in barcile de salvare. O femeie insarcinata isi aminteste si momentul in care capitanul a plecat de pe vapor, lasand in urma copii, femei si barbati disperati.

(foto: captura Daily Mail)

Oamenii descriu scene incredibile: in loc sa ii ajute, membrii echipajului s-au luptat, practic, pentru a reusi sa se salveze inaintea pasagerilor. Mai mult, martorii spun ca nu s-a respectat protocolul salvarii prioritare a femeilor si a copiilor si ca, la un moment dat, ar fi izbucnit batai la bordul pachebotului, totul din incercarea disperata a unora de a ajunge in barcile de salvare si de a sapa din infernul ce le amintea tuturor de tragedia „Titanicului”.

Observand ca vasul de croaziera se inclina periculos de mult, riscand sa se scufunde, multi dintre membrii echipajului au incercat, ca si pasagerii, sa scape cat mai repede de pe vapor, titreaza Daily Mail. „Erau cativa barbati solizi, membri ai echipajului, care se impingeau, incercand sa treaca de noi pentru a ajunge la barcile de salvare. Era dezgustator”, povesteste Sandra Rogers, o pasagera in varsta de 62 de ani. „Vreau ca toata lumea sa stie cat de urat s-au comportat unii dintre ei. A fost un cosmar. A fost o lipsa totala de organizae. Nu era nimeni sa le spuna oamenilor unde sa se duca”, isi aminteste femeia.

Marturii emotionante ale romanilor aflati pe vasul de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia

Nu i-am vazut pe capitani

Exista si pasageri care au fost ajutati de cativa dintre cei angajati pe vapor. „Toti se luptau sa ajunga la barcile de salvare. Nava se inclinase foarte mult. Am fugit doar cu hainele de pe noi. Oamenii care ne-au servit cina au fost si cei care ne-au ajutat sa urcam in barcile de salvare. Nu i-am vazut pe capitani”, John Rodford, in varsta de 46 de ani.

Un alt barbat care descrie imagini de groaza din noaptea dezastrului este britanicul Brian Page.”Oamenii tipau. Femeile si copiii nu aveau deloc prioritate”, declarat barbatul in varsta de 63 de ani. Lumea intrase in panica, multi tipau, copiii plangeau. Unii dintre pasageri au ajuns sa se bata, incercand sa urce in barcie de salvare”, isi aminteste si Giuseppe D’Avino, un pasager aflat pe vasul de croaziera Costa Concordia.

Capitanul vasului de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia, a fost arestat – VIDEO

Capitanul ne-a spus ca nu putem pleca de pe vas

Poate cea mai emotionanta marturie este cea a frantuzoaicei Isabelle Mougin. Femeia in varsta de 38 de ani, insarcinata in cinci luni, isi aminteste ingrozita eforturile pe care le-a facut, impreuna cu sotul ei, pentru a scapa de pe vasul esuat in Mediterana. De pe patul de spital, Isabelle a povestit cum capitanul ar fi ramas pur si simplu imun la rugamintile ei disperate de a o lasa sa urce intr-o barca de salvare. „Am ramas blocati. Ne-a spus ca nu putem pleca de pe vas. Am crezut ca bebelusul meu va muri- ca toti vom muri. Capitanul a plecat, a parasit nava si ne-a lasat acolo. N-am putut sa cred”, dezvaluie frantuzoaica Isabelle Mougin.

Autoritatile italiene continua ancheta pentru a afla cauzele producerii naufragiului vasului Costa Concordia, in apropiere de Insula Giglio. Capitanul Francesco Schettino a fost arestat sambata, fiind acuzat de abandonarea navei si de omor prin imprudenta. In momentul in care a lovit un banc de nisip, vineri noaptea, pachebotul avea la bord aprovimativ 4.200 de pasageri, printre acestia si 70 de romani. Pana la aceast ora, bilantul nafragiului pachebotului Costa Concordia a ajuns la sase morti, 40 de raniti si 15 persoane disparute.

[youtube]Gnw2kYobNd0[/youtube]

1.061 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger