AcasăNewsCoșmarul dușurilor reci continuă în Capitală! Mii de blocuri, fără apă caldă

Coșmarul dușurilor reci continuă în Capitală! Mii de blocuri, fără apă caldă

sursa foto: Facebook/Termoenergetica

Deja mulți bucureșteni s-au confruntat cu problema lipsei apei calde, în toiul verii, în apartamentele lor din Capitală. Aproape că nu trece săptămână să nu se vorbească despre avarii și lucrări. În tot acest timp, la robinetele locuințelor lor curge doar apă rece.

În lipsa apei calde, oamenii trebuie să găsească soluții pentru a se putea spăla. Și fie recurg, de nevoie, la varianta dușurilor reci, că tot e vară, fie încălzesc apă la aragaz și „apelează” la vechea variantă – aceea de a se spăla la lighean.

Sunt, așadar, încă probleme cu furnizarea apei calde în Capitală. Aproape 4.800 de blocuri de locuințe din București, respectiv peste 50% din total, nu vor avea apă caldă timp de încă 5 zile, se precizează pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, potrivit stiripesurse.ro.

Situația se înregistrează ca urmare a problemelor cauzate de o recentă avarie de amploare și de revizia programată la CET Sud, cărora li se adaugă alte lucrări de reparații, ce se derulează în paralel.

În ce sectoare sunt cele mai multe blocuri afectate

Cele mai multe blocuri afectate sunt în Sectorul 4, peste 1.300, urmat de Sectorul 3, unde peste 900 de blocuri nu au apă caldă.

Zilele trecute, reprezentanții Termoenergetica anunțau unde se lucrează în sectorul 4.

Avaria produsă joi pe Magistrala Progresu-Berceni, pe o rețea cu o vechime de aproape 50 de ani, în zona Șoselei Olteniței, precum și cele produse la intersecția Căii Văcărești cu strada V.V. Stanciu și pe strada Luică, între străzile Reșița și Tudor Gociu, alături de șantierele deschise pentru lucrări, influențează întreaga capacitate de preluare a agentului termic pentru Sectorul 4. Fiecare manevră tehnică efectuată în sistem depinde de calitatea conductelor, fiecare porțiune de rețea reacționează imprevizibil la fluctuațiile de presiune. Fiecare avarie restrânge aria de furnizare a agentului termic.

Rețeaua termică primară din zona Căii Văcărești a fost dată în funcțiune în anul 1979 și are o vechime de aproape 45 de ani, în timp ce rețeaua de pe Șoseaua Olteniței are aproape 50 de ani, ambele având durata de exploatare depășită cu aproape 30 de ani. Rețeaua termică primară din zona Olteniței a fost dată în funcțiune în anul 1974”, transmiteau cei de la Termoenergetica, într-o postare pe Facebook.

Conform sursei menționate, „există șantiere deschise în această unitate administrativ-teritorială a Capitalei, care restrâng aria de preluare a agentului termic de la CET”. „Se lucrează pe Bulevardul Brâncoveanu, pe Bulevardul Tineretului, după 20 de ani caracterizați de ”lipsa investițiilor”. Și aceste lucrări, până vor fi finalizate produc disconfort! Pentru noi e important că în loc de justificări pentru inactivitate, în sfârșit se lucrează! Se înlocuiesc conducte în galerii, se repară ce nu poate fi înlocuit, se refac arii de alimentare după fiecare incident, se deschid și închid vane, se blindează și se deblindează porțiuni întregi de conductă”, s-a menționat, joi, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a companiei.

author avatar
Andrei Coman
210 afisari

9 COMENTARII

      • Iar mi-ai furat numele nărodule, tu ști ce este furt intelectual ,îți însușești ideile altora fă proasta pwli,tu n-ai nevoie de apă caldă ,la căruță în șatra folosești apa rece la butoi,te-n gât de cioară în șlapi

      • Nu mai posta koie ,ești agramat în piz da mă-tii ,nu ești în stare să legi o propoziție

  1. USR- tineri si supraevaluati ! Actioneaza ca si cum s-ar razbuna ! Cred ca nici nu stiti de ce haimanalelor.

    • iar te cerți cu USR-ul, tristule ?
      e vorba de Termoenergetica.
      ia-ți pastilele și culcă-te.

  2. Sa-l f..a cainii in dinti pe Plicusor Dan si pe toti „decidentii politici” care s-au perindat pe la Primaria Buc!
    In rest este ok.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger