AcasăNewsCorupta Romanie si masina de spalat bani Deutsche Bank

Corupta Romanie si masina de spalat bani Deutsche Bank

Uniunea Europeana pute a ipocrizie si duplicitate de la intrare si pana la iesire

Nemtii s-au trezit in pumni la prima ora a zilei de joi: mai multe sedii ale gigantului Deutsche Bank sunt perchezitionate! Acuze dintre cele mai grave, de la spalare de bani pana la finantarea terorismului, capetele formulate impotriva colosului bancar continua sa curga. In tot acest timp, Germania lui Martin Schulz si a altora ca el arata cu degetul Romania cand la nivel de UE se vorbeste despre coruptie. „La Bucuresti, la Bucuresti priviti, acolo-i cancerul Europei”, urla social-democratii nemti cuprinsi de o stare de excitabilitate explicabila doar de catre medici.

Uniunea Europeana pute a ipocrizie si duplicitate de la intrare si pana la iesire

Asadar, avem cea mai mare institutie bancara a Germaniei intrata sub lupa procurorilor. Si nu-i vorba despre banuieli nefondate, ca la DNA, nici vorba, nemtii nu glumesc cand vine vorba de rechizitoriu! Joi dimineata, la prima ora, Frankfurtul a fost intors cu fundul in sus. Numeroase filiale ale Deutsche Bank, inclusiv sediul central, au fost asaltate de mascati. Cu mandatele de perchezitii in maini, oamenii legii au intrat la aceeasi ora in locatii, cotrobaind prin toate birourile, de la director si pana la ultimul ofiter de credite n-a scapat unul necercetat.

Potrivit primelor informatii furnizate presei de autoritati, doi suspecti au fost ridicat si dusi la audieri. Barbatii (46, respectiv 50 de ani), sunt banuiti nu doar de spalare de bani, ci si de finantarea terorismului, acuze grave formulate in presa germana, caci plasarea Deutsche Bank sub incidenta legii terorismului deschide, deja, noi piste in cercetarea cazului! In total, peste 170 de directori si sefi mai mici din banca sunt anchetati.

Panama Papers si bolovanul a luat-o la vale

Din surse sigure, jurnalistii nemti au aflat ca tot cazul Deutsche Bank are legatura cu dezvaluirile din Panama Papers. Acum, nu se stie unde duc firele intregii povesti, insa procurorii au unda verde sa cerceteze inclusiv legaturile bancii cu primii oameni politici ai tarii, mai scriu ziarele!

Toate semnalele indica faptul ca dosarul care vizeaza Deutsche Bank va fi cel mai mare din ultimii ani la nivelul Germaniei, insa are toate sansele sa provoace cutremure si in alte capitale de pe continent.

Deocamdata, tacere maxima atat la Berlin, cat si la Bruxelles. Europarlamentarii nemti si in special grupul vocal pana acum al social-democratului Martin Schulz nu exista la nivel de reactii.

MCV pentru Germania. De ce nu?

Se inmultesc cazurile de coruptie care vizeaza statele puternice din UE, insa nicio vorba despre asta in marile cancelarii. Angela Merkel se face ca nu cunoaste povestea Deutsche Bank, la fel cum a procedat si cand fostul presedinte Christian Wulff a fost nevoit sa demisioneze (2012) din cauza doveditelor acuzatii de luare de mita aduse la adresa sa.

Cu trei ani in urma, Spania a fost si ea zguduita de un caz similar, cu zeci de oficiali ai statului implicati intr-un mega-dosar de coruptie vizand acordarea unor contracte publice anumitor firme. La fel, si Madridul si-a pus banda adeziva peste gura, de unde a mai dezlipit-o doar cand la Bruxelles s-a vorbit despre justitia din Romania.

Unde sunt dreptatea si egalitatea atat de des vehiculate in discursurile politicienilor din Occident? Daca Romania plateste printr-un MCV pentru mizeria din curtea ei, Germania, Spania si toate celelalte tari la fel de murdare (sau poate chiar mai murdare decat Romania!) cum platesc? Ce pret au ele?

Ipocrizie fara limite, prostie pe fata, duplicitate. Astea sunt, de fapt, valorile cu care Uniunea Europeana paseste in 2019!

author avatar
Nicholas Cezar
4.147 afisari

4 COMENTARII

  1. Romania sub conducerea psd este exact ca un copil ragaiat care crede ca se poate pune cu aia adulti si tari. Si-o ia pe coaja si in loc sa se duca la coltul lui sa stea cuminte incepe sa oracaie si sa faca si mai multa galagie si atunci si-i ia pe coaja si mai abitir. Asa se intampla cand unii cu mintea unor copii de 5 ani ajung la putere si se apunca sa faca politica externa a tarii, pai slabatura galbejita de Dragnea se crede Trump sau Putin sa poata face ce vrea si sa aiba imunitate la sanctiuni?
    Bun venit in realitate, abia acum ne dam seama ca alde Germania si alde Franta sunt smecheri mari si fac ce vor si nimeni nu-i sanctioneaza? Dar tot e bine sa te trezesti la realitate si in ceasul al doisprezecelea sa iti dai seama ca esti un copil mic si fara posibilitati pe scena istoriei intr-o tara pe care ai tinut-o in saracie si in corputie de 30 de ani

    • Draga stindard rosu,hai sa facem putina istorie:de treizeci de ani voi romanii ati avut un singur presedinte ROMAN pe care tot (anti)romanii nu l-au lasat sa-si faca treaba.Iar cu dusu la colt ….adica este bine sa fiti slugile UE.Nu am mai vazut un popor sa-si ureasca atat de mult tara si confratii ,sa iubeasca tot ceea ce nu este ROMANESC.

  2. Nu este vorba de prostie pe fata,o fi o greseala de tiparire,este prostirea unora dintre noi pe fata chiar daca ni se arata adevarul in ochi,adica ce fac de fapt stapanii coloniei de 30 de ani cu tara noastra.Pe scurt isi bat joc de ea si de noi cu rezultate mari,insa mai sunt tari ce nu mai permit asa ceva=Ungaria,Polonia,Cehia si altele care nu sunt in estul Europei.Noi suntem de categorie mijlocie mica pentru ca am avut si avem la conducerea coloniei,adica a fostei tari,numai straini de neam si de simtiri romanesti.O fi si o razbunare a neamului germanic pentru ca in primul si al doilea razboi mondial i-am cam calcat pe coada destul de tare si apasat.Vina principala o purtam noi,votantii,pentru ca am ales intotdeauna raul cel mare si mai periculos,votand mai mereu dupa fenta,manipulare clara si vizibila.Ce vreau sa subliniez este faptul ca mai bine ar fi cu un rau mic autohton,ce mai si gandeste romaneste,decat cu un rau strain ce gandeste la ordine straine de tara si neam,ce nu se vede?parca am fi chiori,surzi si muti,prea stam in pozitia ghiocelului vestejit de am ajuns cu capetele precum strutii.

  3. Când România va fi suficient de puternica sa le dea cu flit la birocrații din Bruxelles atunci sigur nu se va mai vorbi de țara situată in spațiul Carpati Danubian Pontic !
    Vom fi o țara normala cu politicieni in slujba cetățenilor și nu pentru interesul personal!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger