AcasăNewsCortegiul funerar al Regelui Mihai, in drum catre Palatul Regal din Capitala

Cortegiul funerar al Regelui Mihai, in drum catre Palatul Regal din Capitala

S-a produs marea despartire de Castelul Peles, un loc plin de insemnatate pentru Regele Mihai si unde, in ultimele ore, personalitatile statului roman, dar nu numai au venit sa ii aduca un ultim omagiu.

Cortegiul a parasit Castelul Peles. Ceremonia a fost una impresionanta

Romanii care doresc sa se reculeaga la capataiul Regelui Mihai nu au avut acces la ceremonialul de la Peles, insa vor putea face acest lucru incepand din aceasta seara, dupa ora 20, cand sicriul fostului suveran va fi adus la Palatul Regal.

In ultimele zile, de cand s-a aflat ca fostul suveran al Romaniei a plecat la Cele Vesnice, Palatul Regal a devenit un adevarat loc de pelerinaj, catre care s-au indreptat si continua sa se indrepte – cu flori, candele, fotografii ori diverse mesaje – romanii care vor sa isi arate respectul pentru Majestatea Sa defuncta.

Peste doar cateva ore, mai precis in jurul orei 20.30, cortegiul funerar – care a pleacat cu putine minute dupa 18 de la Peles – va ajunge la Palatul Regal din Calea Victoriei. Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi apoi depus in Sala Tronului si va avea loc o ceremonie privata.

Ulterior, incepand cu ora 21 si pana la miezul noptii, cei care vor sa se inchine la catafalcul Regelui Mihai pot face acest lucru, respectand unele reguli, printre care acelea de a avea o tinuta in culori inchise, de a nu veni cu bagaje sau genti voluminoase, dar cu un document de identitate. Totodata, li se cere nu faca poze ori sa vorbeasca la telefon in incinta Palatului.

author avatar
Cristina Stefan
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger