AcasăNewsCorporatiștii cer liber joi, în ziua moțiunii

Corporatiștii cer liber joi, în ziua moțiunii

Am trăit s-o aflăm și pe-asta: dacă nu pică Guvernul la moțiunea de cenzură, angajații din multinaționale nu mai vin la muncă! Nu-i glumă, din contră, este promisiunea pe care micii neomarxiști de Facebook și-o fac unii altora – „bă, dacă nu pleacă PSD-u’ de la putere, nici noi nu plecăm din piață”. Pe platforma Pipera, acolo unde spre 100.000 de oameni îmbogățesc patronatul …străin, subiectul zilei este, de vreo săptămână, votul de joi din Parlament. Corporatiștii se îndeamnă unii pe alții și șefii pe ei să iasă în stradă, indiferent ce rezultat va avea moțiune. Și noi abia așteptăm să relatăm despre Hora bucuriei. Sau va fi Tropotita pulanelor?

 Tinerii frumoși și liberi ai României cer să nu muncească joi. Vor să iasă în Piața Victoriei, să pună presiune. Pe cine, nu știu, că votul se dă în Parlament, adică „mai la vale” nițel pe Calea Victoriei, spre Parcul Izvor. Dar asta nu contează deloc pentru un corporatist descurcăreț. Bagă pe Waze și imediat găsește moțiunea. Ce nu rezolvă azi un smartphone, nu-i așa?

Mi-i și imaginez stând la taifas în uriașul spațiu din fața Palatului Victoria, parcă special lăsat liber să se adune acolo floarea intelectu…, pardon, IT-ismului românesc. Și cum vor dezbate ei intens jocurile de culise din politică, să vezi calcule și păreri pertinente exprimate de flăcăi cu bărbi și gleznișoare la vedere, coborâți parcă din picturile rupestre de la Peșterea Muierii.

Iohannis – un exemplu, Șora – un idol

Dacă idolul #rezist, Șora, a putut păcăli trei regimuri (monarhia, comunismul și „demonocrația” prezentului), de ce n-ar reuși și corporatistul să dribleze o zi de muncă?!

Nici nu-i nevoie, de fapt, că pe la unele multinaționale vin șefii să le sugereze angajaților c-ar fi bine să plece mai devreme, dar să dea o tură și prin Piață. Trebuie semnată „condica” la protestele împotriva PSD, așa-i? Managerii știu cel mai bine să profite de pe urma mișcărilor de stradă, ei trimit haita la atac și pe urmă, cu rânjet pe față și o foaie de pretenții la mapă, se prezintă detașați la negocieri/ tratative cu Guvernul. Supapa depresurizării s-a deschis întotdeauna!

I s-a explicat și lui Klaus Iohannis cum să treaba cu presiunea, însă sasul cu viză de flotant la Cotroceni se prinde mai greu, dar este și greu de prins. Ia-l de unde nu-i că mai tot timpul se înțeapă la câte o vizită oficială cu iz de „city break” și țuști din România. Un exemplu, domne, nu degeaba a cucerit inimile tefeliștilor! Ăștia se uită la el ca la ayatolahul statului degeaba. Mulți caută să-i dibuiască tehnica de chiul, însă omul e maestru, greu poate fi dovedit. Și când tace, parcă meditează, iar când deschide gura o face cu atâta eleganță că orice oftat pare o cugetare adâncă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.437 afisari

7 COMENTARII

  1. Supărați ca nu mai primesc salariu mult mai ”minim” decât au acuma, protestează împotriva binefăcătorilor!

  2. Angajatii la multinationale sunt usor de manipulat,plus ca au o mare frica pentru stapanii ce pota sa-i puna pe liber,fiind cu mintea foarte odihnita.Sigur vor fi pusi pe liber atunci cand nu mai dau rezultatele scontate si nu mai produc un profit maximum.Sa vedem ce vor solicita la proteste,ce vor face dupa caderea guvermului,daca vor mai protesta cand noii guvernanti vor face prapad mare,returnarea ajutoarelor Ue si alte crize economice provocate pentru ca asa trebuie demolata Colonia.

    • Sigur ca masurile de care vorbiti nu i vor atinge pe ei ci pe angajatii de la stat si pe cei de la firmele private romanesti!Ei vor merge pe stilul lor,fericiti ca stapanii neplatind impozite in Romania obtin profituri grase,ei cu salariul minim ca sa nu cumva sa dea mai mult la asig. sociale si restul pe contracte de colaborare!O forma de coruptie nu i asa?Dar strainii au voie,doar romanii sunt hoti!Oamenii astia mult invocati ajung sa fie niste roboti,care nu au empatie si interes pt. ce se intampla cu adevarat in societate.Dupa ei potopul!Atat timp cat isi accepta in modul asta salarizarea e clar ca sunt partasi,,coruptia ucide,,!Mult fariseism si multa nesimtire!

  3. E foarte trist ca asemenea ipochimeni smintiti, imbecili, cretini, fara nici un Dumnezeu au ajuns sa traiasca printer romani. Cine sunt ei: candva au apatinut de acest popor, dar li s-a spalat mintea, precum odinioara adeptilor Misa. De fapt, si ei traiesc si muncesc intr-o secta, poate mult mai periculoasa, cea a capitalismului multinational scapat de sub control. O secta de sorginte neomarxista, aflata sub semnul Anticriastului #! Au pretetentia ca stiu totul si vor ca romanii sa traiasca dupa regulile lor, Sarmani nebuni, in evul mediu, cei loviti de aceasta maladie, erau tinuti in butoaie ca apa rece si batuti cu vergi de alun,. Chiar ca v-ar trebui si voua un asemenea tratament.

  4. Când nu ai Stânga, faci Ardei umpluți doar cu mâna Dreaptă. Asta înseamnă să fii mare Bucătar.

  5. Bai, mai terminati cu idiotenia asta ca cei care lucreaza in corporatii sprijina partidele patronilor si multinationalelor, adica USR – pe partea de stanga – si PNL – pe partea de dreapta. Majoritatea celor care lucreaza in multinationale, cam 80%, au salarii in jur de 3000 de lei net si fiecare are un volum de munca cat pentru o echipa. Orele suplimentare neplatite sunt o obligatie de serviciu in cazul acestora. Sa spui ca un corporatist sustine partidele patronilor si multinationalelor este ca si cum ai zice ca o victima isi iubeste calaul. De fapt, corporatisti sunt folositi ca masa de manevra de patroni si management. Nu exclud insa ca printre corporatisti sa fie multi idioti utili.

  6. Totuși, încercați să faceți ardei umpluți cu o singură MÂNĂ care vreți voi STÂNGA s au DREAPTA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger