AcasăNewsCoronavirusul bagă oamenii în case. Primul oraș din țară unde se închid...

Coronavirusul bagă oamenii în case. Primul oraș din țară unde se închid toate școlile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bacău a luat decizia, ca începând de luni, 12 octombrie 2020, toate unitățile școlare din oraș să fie închise pentru o perioadă de 14 zile.

În aceste condiții, elevii vor urma cursurile numai în regim online.
De asemenea, Prefectura Bacău a emis un comunicat de presă în care arată că CJSU a stabilit că directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar vor stabili pentru elevii din anii terminali (clasele a IV a, a VIII-a şi a XII-a) un program de recuperare a materiei în format „faţă în faţă”.

Programul va intra în vigoare după terminarea perioadei în care cursurile se vor efectua on-line.

Restaurantele, cantinele, barurile și sălile de jocuri de noroc se vor închide

De asemenea, Prefectura Bacău a emis un ordin prin care pentru următoarele două săptămâni se vor închide toate sălile de jocuri de noroc, precum și activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare şi comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice (restaurante, cantine, etc.) în spaţii interioare.

Fac excepţie operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare şi comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice care deserversc unităţile de cazare specializate cum sunt hoteluri, pensiuni, cămine, pentru persoanele cazate în unităţile respective.

„Fac apel la cetăţenii judeţului Bacău să respecte măsurile specifice de igienă şi de protecţie, astfel încât să nu zădărnicim eforturile depuse până în prezent pentru combaterea infectărilor cu noul coronavirus. Totodată, fac apel la colaboratorii mass-media pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor măsurile stabilite şi necesar a fi respectate pentru limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2 şi diminuarea efectelor asupra populaţiei”, a declarat, în comunicatul de presă, prefectul judeţului Bacău, Sorin Ailenei.

Masca de protecție este obligatorie în tot județul Bacău

O altă măsură impusă de autoritățile băcăuane este obligativitatea purtării măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise de pe raza întregului județ.

În cazul unei suspiciuni de infectare cu SARS-COV2, persoanele în cauză se izolează într-un spaţiu ales voluntar sau într-o unitate medicală specializată, după caz, până la primirea rezultatului testului epidemiologic, comunicând Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Bacău coordonatele de localizare a spaţiului de izolare.

Persoanele care își fac testul epidemiologic la un laborator privat, vor fi obligate să anunțe imediat acest lucru la CJCCI Bacău și să indice, dacă e cazul, datele de localizare ale spațiului de izolare ales voluntar.

author avatar
Eli Dan Davidescu
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger