AcasăNewsCoronavirus/Tătaru anunță în ce condiții s-ar putea reveni la măsuri restrictive

Coronavirus/Tătaru anunță în ce condiții s-ar putea reveni la măsuri restrictive

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

În condițiile în care oamenii așteaptă să afle de la autorități în ce măsură se vor aplica, de la mijlocul acestei luni, noi măsuri de relaxare, după restricțiile impuse în vederea gestionării epidemiei COVID-19, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății a adus din nou în discuție, de această dată luni, necesitatea respectării regulilor stabilite de specialiști, în lupta cu noul coronavirus.

Totul, pe fondul celor mai recente cifre venite de la Grupul de Comunicare strategică, și a celor 166 de noi cazuri confirmate în România, în ultimele 24 de ore, cifre în scădere față de raportarea de duminică, atunci când fuseseră anunțate nu mai puțin de 320 de noi îmbolnăviri, de la o informare zilnică la alta.

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Va urma o perioadă în care vom avea o creștere ușoară, progresivă, preconizez nu o creștere exponențială, dar în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă precum și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări”, a subliniat Nelu Tătaru, într-o intervenție la Digi24.

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și în ce context s-ar putea reintroduce măsuri restrictive. Mai ales că s-a vorbit de faptul că se va cere prelungirea stării de alertă, după 15 iunie. „În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele care au o anumită preponderență și atunci vom reinterveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general, dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a detaliat Tătaru.

Premier: Starea de alertă, indispensabilă

Săptămâna trecută, în ședința Executivului, premierul Orban anunța că prelungirea stării de alertă – valabilă până pe 16 iunie inclusiv – va fi adoptată prin hotărâre de Guvern. Ludovic Orban a explicat de față cu miniștrii de ce anume e importantă această prelungire a stării de alertă.

„Starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menține în vigoare toate reglementările, indiferent că sunt hotărâri de guvern, ordine de ministru, toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecția sănătății și vieții cetățenilor, indiferent unde se realizează această protecție – prin intermediul reglementărilor pe care le-am stabilit – că este vorba de locul de muncă, de mijloace de transport în comun, de spații comerciale, de terase și în toate categoriile de activități pentru care există reglementări care au fost instituite doar cu scopul de a feri cetățenii români de pericolul infectării cu coronavirus. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie care are un conținut politic și, din acest motiv, am fost mirat să văd că se politizează acest subiect”, declara Orban, de la Palatul Victoria.

sursa foto: Facebook

88 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tatarule vezi ca nu se stie ce patesti daca nu iti vezi de treaba ta ! …ai mare grija ca vorbesti prostiiiiiiiiiiii si stiiiiiiiiiiiii ca minti cu „mare virus”….mare grijaaaaaaaaaaaa! ….mars si vezi-ti de treaba!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger