AcasăNewsCoronavirus. Să punem țara pe butuci

Coronavirus. Să punem țara pe butuci

Ludovic Orban ne asigură că totul e bine. Nu-l doare gura

Deși au avut la dispoziție mai bine de două luni pentru a se pregăti pentru bătălia cu epidemia, guvernanții nu au făcut nimic. Absolut nimic. Sistemul medical este la un pas de a intra în colaps, mai ales că specialiștii atrag atenția că nu este exclus ca, mai repede decât am fi crezut, să ne înscriem în scenariul italian. Tot ce se întâmplă acum putea fi prevăzut? Da. A luat cineva vreo măsură pentru a ține lucrurile la distanță? Nu. Iar asta se întâmpla în condițiile în care nu aveau nevoie de vreo informare specială. Era de ajuns să deschidă televizorul pentru a vedea ce urgie ne paște.

Ludovic Orban ne asigură că totul e bine. Nu-l doare gura

Peste tot domnește o debandadă pe care guvernanții au botezat-o „măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus”. Și asta pentru a nu se vedea foiala pe lângă subiect, interesele găștii politice de la putere, grupurile mafiote care amușinează la afaceri și totala lipsă de considerație față de cadrele medicale.

Nu se poate vorbi de respect față de medici atât timp cât sunt trimiși între cei infectați fără măști de protecție, mănuși, fără combinezoane și fără să aibă prioritate la testarea necesară. Degeaba Raed Arafat și Dr. Streinu-Cercel fac eforturi disperate pentru a controla, atât cât se poate, epidemia de coronavirus. Dincolo de ei există clica liberală care vrea să iasă în față, pretextând că ia cele mai bune măsuri. La un pas de zona medicală, ne confruntăm cu cea mai crâncenă bâjbâială. A fost nevoie de o săptămână pentru a se lua în calcul posibilitatea amânării ratelor la bănci și a condițiilor în care s-ar putea face aceasta. La fel, posibilitatea trecerii în șomaj și a sumelor pe care statul le poate acorda pentru depășirea momentului acesta critic. Nu va trece mult și banii albi pentru zile negre se vor duce. Vom ajunge, probabil, în situația de a nu mai putea achita costurile întreținerii apartamentelor, riscând să le vedem scoase la licitație. Are guvernul vreo soluție? N-am auzit. Ce vom mânca atunci când nici primăriile nu vor mai putea aloca fonduri pentru ajutorare? De unde bani? Au relansat guvernanții vreo ramură economică ce ne-ar putea scoate din impas? Vorbitul în gol și lauda fără acoperire nu produc profit. Poate doar o silă imensă față de gașca liberală, incapabilă să găsească soluții concrete. De ce nu s-ar sista, temporar, plata pentru armamentul pe care Iohannis s-a angajat să-l cumpere din SUA? Sunt mai bine de 1 miliard de dolari care ar putea căpăta o destinație productivă pentru România. De ce nu s-ar impozita pensiile speciale nesimțite în cuantum mai mare? Nici aici Ludovic Orban nu are vreun răspuns. De ce nu s-ar folosi împrumuturile imense făcute de Cîțu de la bănci și de care nu dă socoteală? Au dispărut? Unde? Nu vrem să asigurăm hrana populației din producția internă, deși am putea. Nu avem voie? Nici acum, în situație de criză? Epidemia va trece, fără îndoială. Ce vom avea după? O țară pusă pe butuci de un guvern absolut incompetent.

author avatar
Valentin Boeru
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger