AcasăNewsCoronavirus: pandemia ar putea dura 2 ani

Coronavirus: pandemia ar putea dura 2 ani

Este avertismentul Institutului Robert Koch din Germania – ţară în care riscul reprezentat de epidemia de coronavirus în Germania a fost ridicat la nivel „înalt”.

O reevaluare în urma creşterii numărului de cazuri de infectare şi a avertizărilor primite din partea instituţiilor de sănătate publică şi a spitalelor. În plus, în cazul unui număr tot mai mare de infecţii nu se poate stabili o legătură cu cazurile cunoscute. “Aproximativ 60% până la 70% din populaţia lumii va fi infectată, se va vindeca şi va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru. Presupunerea noastră de lucru este aceea  că pandemia  va dura aproximativ doi ani. Evoluţia depinde de timpul necesar pentru dezvoltarea şi livrarea unui vaccin. Încă nu ştim care va fi rata de deces la final”, a declarat preşedintele Institutului, Lothar Wieler. În lipsa măsurilor stricte de distanţare socială anunţate luni de cancelarul Angela Merkel, Germania s-ar putea confrunta cu milioane de cazuri de coronovirus. „Vrem să evităm acest lucru”, a adăugat el.

Milioane de morţi: scenariu apocaliptic în Marea Britanie şi SUA

Coronavirusul poate provoca 250.000 de decese în Rgatul Unit şi 1,2 milioane în Statele Unite, dacă nu vor fi adoptate măsuri mai dure pentru protejarea populaţiei, arată un raport al Universităţii Imperial College London.  Singura strategie viabilă  este o politică de „suprimare” în stil chinezesc, ce presupune distanţarea socială la nivelul întregii populaţii. Astfel de măsuri ar trebui menţinute chiar şi 18 luni sau mai mult, până când un vaccin eficient va deveni disponibil. Avertizarea a venit după ce premierul  Boris Johnson a prezentat măsuri fără precedent pe timp de pace, în contextul în care bilanţul deceselor cauzate de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 35. Guvernul le-a cerut britanicilor să evite orice „contact social” şi deplasare „neesenţială” în favoarea telemuncii şi să înceteze să frecventeze baruri şi teatre.  Cu toate acestea, capacitatea sistemelor sanitare din Marea Britanie şi SUA – care adoptă măsuri similare – va fi probabil „depăşită”. „În plus, chiar dacă toţi pacienţii ar putea fi trataţi, prevedem că numărul deceselor în Marea Britanie ar fi de ordinul a 250.000 şi de 1,1 până la 1,2 milioane în Statele Unite”, au notat specialiştii. Serviciile de sănătate britanice estimează că până la 80% dintre britanici ar putea fi infectaţi, conducând la aproape opt milioane de spitalizări şi că epidemia ar putea dura un an.

Prima ţară din lume care închide bursa

Bursa a fost închisă marţi pe termen nedefinit în Filipine, prima ţară din lume care ia o astfel de măsură din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Tranzacţiile sunt suspendate „până la noi ordine”, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui ţării Rodrigo Duterte, “pentru securitatea  angajaţilor şi a traderilor din cauza creşterii numărului de cazuri de contaminare cu noul virus”,a explicat preşedintele Bursei filipineze, Ramon Monzon. Numărul persoanelor diagnosticate a ajuns la 142, virusul provocând totodată 12 decese în statul insular din Asia. Duterte a ordonat izolarea timp de o lună a celor 55 de milioane de locuitori din Luzon, cea mai mare insulă din arhipelag, pe care se află şi capitala Manila.  Guvernul  a anunţat un plan de 27,1 miliarde de pesos (475 milioane de euro) destinat spitalelor şi susţinerii economiei.

Franţa, pregătită pentru naţionalizarea marilor companii

Guvernul francez este pregătit să folosească toate mijloacele pentru a sprijini companiile mari afectate de turbulenţele de pe pieţele financiare, inclusiv prin naţionalizare, dacă va fi necesar, a declarat ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, fără a preciza care firme ar putea fi pe listă. Parisul va mobiliza 45 de miliarde de euro pentru măsurile de criză în favoarea companiilor franceze, în condiţiile în care  este de aşteptat ca economia ţării să se contracte cu 1% în acest an, din cauza epidemiei cauzate de coronavirus.

Airbus opreşte producţia în Franţa şi Spania

Airbus va opri producţia şi activităţile de asamblare la fabricile sale din Franţa şi Spania , după restricţiile impuse de guverne din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat  grupul aeronautic. Ar putea fi cea mai semnificativă întrerupere a producţiei Airbus de la greva din 1989 a partenerului britanic de atunci BAE Systems, pe lângă problemele cu programele individuale, cum ar fi Airbus A380 sau avionul militar A400M. De asemenea, grupul Renault, proprietarul Dacia, a anunţat încetarea operaţiunilor din Spania, ţară în care numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 11.179, iar cel al deceselor la 491.Volkswagen, cel mai mare producător auto global, va opri temporar producţia la majoritatea fabricilor sale din Europa, începând de vineri. „Pandemia de coronavirus ne va supune unor dificultăţi financiare şi operaţionale necunoscute”, a avertizat  CEO-ul Herbert Diess.

Berlusconi ajută Lombardia cu 10 milioane de euro

“Silvio Berlusconi a decis să pună la dispoziţia regiunii Lombardia, printr-o donaţie, suma de zece milioane de euro, necesară pentru realizarea unui serviciu de 400 de paturi pentru terapie intensivă”, a anunţat  formaţiunea de dreapta Forza Italia. Săptămâna trecută, magnatul Săptămâna trecută, miliardarul de 83 de ani se afla la Chateauneuf-Grasse, în sud-estul Franţei, părăsind Milano, capitala Lombardiei. Italia, ţara europeană cea mai afectatată de  pandemia de coronavirus, a depăşit luni pragul de 2.000 de morţi: 2.158 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 1.420 doar în Lombardia.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
447 afisari

2 COMENTARII

  1. 2 ani e Terminatorul omenirii.
    Uitati-va la fata aia din poza cum isi pierde mințile din direct…

  2. Parca Tolstoi avea expresia asta-Si atunci in privirea lui am vazut pentru prima data cum arata Iadul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger