AcasăNewsCoronavirus în România. 191 de cazuri noi/Peste 95.000 de oameni, în izolare...

Coronavirus în România. 191 de cazuri noi/Peste 95.000 de oameni, în izolare la domiciliu

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Cele mai recente cifre făcute publice de autorități, în cadrul raportării oficiale de vineri, arată o nouă creștere a numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la nivel național.

„Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. De la precedenta informare venită de la GCS – în urmă cu 24 de ore – au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La nivel de număr de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, lucrurile arată astfel: județul Suceava continuă să aibă cele mai multe -3.496 cazuri, urmat de Capitală, cu 1.944, și de județele Neamț – 879, Botoșani – 744, Brașov – 736, Arad- 696, Mureș – 680 și Hunedoara – 631.

Câte teste s-au făcut

La Terapie Intensivă sunt internați, în acest moment, 182 de pacienți, iar până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 421.451 de teste, mai precizează reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, cifrele actualizate arată că pe teritoriul României sunt 3.371 de persoane în carantină instituționalizată și alți 95.176 de oameni în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

„Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat”, se menționează în informarea oficială. Cinci dintre aceste decese au fost anunțate în cursul zilei de vineri. Trebuie precizat, însă, faptul că majoritatea persoanelor confirmate cu noul coronavirus care și-au pierdut viața se confruntau și cu alte probleme de sănătate.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

author avatar
Cristina Stefan
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger