AcasăNewsCoronavirus. 245 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore/Peste 9.000 de...

Coronavirus. 245 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore/Peste 9.000 de oameni vindecați

Raportarea oficială de joi – din ultima zi a stării de urgență de la nivel național – evidențiază faptul că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 245 de noi cazuri de îmbolnăvire. Totodată, se remarcă o creștere semnificativă a persoanelor declarate vindecate, față de precedenta raportare a GCS.

Astfel, Grupul de Comunicare Strategică transmite – în informarea de la ora 13 – că „până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate și externate. Numărul de persoane vindecate, evidențiate mai sus, se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul județului Suceava.” În cursul zilei de miercuri, sursa citată precizase că 7.961 de oameni fuseseră declarate vindecați și, drept urmare, externați.

În baza raportării Institutului Național de Sănătate Publică, se poate observa că județul Suceava continuă să aibă cele mai multe cazuri confirmate – 3.370, urmat de București -1.574 și de județele Neamț- 805, Arad- 688, Botoșani – 640 și Mureș-638.

De asemenea, s-a anunțat faptul că 225 dintre pacienții internați în spitale sunt, în acest moment, la Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă că sunt monitorizați atent de cadrele medicale de pe secțiile ATI.

„Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 286.217 teste”, arată datele actualizate prezentate de GCS.

De asemenea, s-a transmis că pe teritoriul României sunt 14.066 de persoane în carantină instituționalizată și alți 18.118 oameni în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Totodată, până la acest moment cifrele oficiale arată că 1046 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, la nivel național. Zece pierderi de vieți au fost anunțate în cursul acestei zile. (DETALII AICI) Majoritatea pacienților confirmați cu noul coronavirus care au murit în România se confruntau și cu alte afecțiuni.

sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger