AcasăNewsCoronavirus: 198 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în România/Câte...

Coronavirus: 198 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în România/Câte teste s-au făcut

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Cele mai recente date oficiale cu privire la statistica situației cazurilor de COVID-19 la nivel național indică faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 198 de cazuri noi de îmbolnăvire.

„Până astăzi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel de număr de cazuri confirmate, pe județe, conform raportării Institutului Național de Sănătate Publică, cele mai multe continuă să fie în județul Suceava – 3.472, urmat de București – 1.687 și de județele Neamț – 845, Arad – 697, Botoșani – 694, Brașov – 662, Mureș – 660, Hunedoara – 619.

Dintre pacienții internați în spitalele din România, 203 sunt, în acest moment, la Terapie Intensivă, fiind monitorizați de cadrele medicale de la ATI.
„Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste”, transmite GCS.

Datele actualizate indică faptul că în România sunt 9.800 de persoane în carantină instituționalizată și alte 39.614 în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

„Totodată, până acum, 1151 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat”, precizează sursa citată. E de menționat faptul că majoritatea persoanelor confirmate cu noul coronavirus care și-au pierdut viața, la nivel național, aveau și alte probleme medicale.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății

141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Era de asteptat sa creasca numarul de cazuri de coronavirus. La fel a fost si dupa mini vacanta de 1 Mai. Dar dupa peste o saptamana de la coada la micii din Piata Obor.Acum a fost un vid de legislatie 3-4 zile. Posibil si de raportari. Romanii trebuie sa inteleaga faptul ca Gov 21/2 nu se joaca cu pandemia!In Bucuresti raportatii se stie din ce sectoare provin? Sa fie ei cumva dintre aceia care au fost la Guvern doua zile si dintre tinerii din Herastrau? Nu cred! Dar este ok, bucurestenii trebuie sa aiba grija de ei si nu pentru ca este Starea de Alerta legala acum si amenzile la fel ci pentru ca este spre binele lor. DSP trebuie sa identifice sectoarele focare si sa ia masuri in aceste zone.
    Mai putina Militie agresiva, mai multa Politie in slujba cetatenilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger