AcasăNewsCornu: Nu fac afaceri cu firme din Strehaia, am cumparat doar materiale....

Cornu: Nu fac afaceri cu firme din Strehaia, am cumparat doar materiale. Nu am fugit

Afaceristul supranumit „regele asfaltului din Banat”, ale carui locuinta si sedii ale grupului de firma pe care le detine au fost luate la puricat, joi dimineata, de catre procurorii DIICOT, sustine ca e surprins de actiunea oamenilor legii.

Georgica Cornu afirma ca a pus la dispozitia autoritatilor de resort o serie de acte. Dar si ca a plecat in Capitala cu treaba, in aceasta dimineata, si ca nu a fost informat despre aeasta actiune, pentru ca altfel ar fi ramas in Timisoara. „Nu fac afaceri cu firme din Strehaia, am cumparat doar materiale. Am avut relatii punctuale in care am cumparat anumite produse. (…) Am control de la Finante, toate actele pe perioada verificata au fost puse la dispozitie. Nu am fugit, nu am ascuns documente”, a precizat Cornu pentru Digi24.

Casa omului de afaceri, precum si sediile in care isi desfasoara activitatea grupul de fime condus de Cornu au fost perchezitionate la primele ore ale zilei. Numele „regelui asfaltului din Banat” este vizat intr-un dosar de evaziune fiscala. Prejudiciul adus statului ar fi de 61 de milioane de lei, suma ce ar fi fost incasata prin intermediul unor facturi false. „In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2007, numitul C.G, in calitate de administrator al mai multor societati comerciale din Timisoara, impreuna cu angajati din compartimentele economice, precum si cu alti parteneri de afaceri au incheiat mai multe tranzactii comerciale, prin intocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudarii patrimoniului persoanelor juridice”, precizeaza DIICOT.

In acest dosar au fost perchezitionate nu mai putin de 25 de locuinte, de pe raza judetelor Timis, Mehedinti si Gorj.

Sursa foto: gazetadecluj.ro

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger