AcasăNewsCorneliu Iacobov, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare

Corneliu Iacobov, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare

(foto: ziaruldebacau.ro)

Fostul vicepresedinte al PSD Bacau, Corneliu Iacobov, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de spalare de bani si abuz in serviciu.

(foto: ziaruldebacau.ro)

Corneliu Iacobov, om de afaceri si fost vicepresedinte al PSD, a fost condamnat, joi, la sapte ani inchisoare cu executare de la Inalta Curte de casatie si Justitie (ICCJ), pentru spalare de bani si abuz in serviciu. Sentinta este definitiva. Magistratii ICCJ au decis sa pastreze in vigoare sentinta de acum doi ani de Tribunalul Bucuresti in dosarul legat de prejudiciera rafinariei Rafo Onesti.

In acelasi dosar a fost condamnat, joi, si Toader Gaurean, acesta primind o pedeapsa de sase ani de inchisoare.

Acum doi ani, in cadrul aceluiasi dosar au fost condamnat la sapte ani de inchisoare si Marin Marin, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu. Totodata,

Potrivit TVR Info, in acelasi dosar a mai fost condamnat, acum doi ani, si Marin Marin la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu. Totodata, atunci, Liliana Luchian  a fost achitata, motivandu-se ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii de care este aceasta acuzata.

Cei patru au fost trimisi in judecata in 2005, fiind acuzati de catre DIICOT de abuz in serviciu contra intereselor nationale, spalare de bani si marturie mincinoasa. Conform anchetatorilor, acestia au prejudiciat rafinaria Rafo Onesti, dupa ce au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la Electrocarbon Slatina.

Potrivit anchetatorilor, in acest mod firmei Rafo Onesti i-a fost cauzat un prejudiciu de 500 de miliarde de lei „rezultat din diferenta de pret pe actiunile vandute”, respectiv 184 de miliarde lei „rezultat din diferenta de valoare nominala a creantei si pretul de cesiune”.

author avatar
Ionut Zgimbau
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger