AcasăNewsCorneliu Dobritoiu, atac la banii pentru siguranta nationala!

Corneliu Dobritoiu, atac la banii pentru siguranta nationala!

Daca ar fi sa ne luam dupa regulile stricte ale aritmeticii, atunci actuala coalitie guvernamentala a castigat deja “reduta” Consilului Suprem de Aparare al }arii. Unde detine majoritatea, desi una extrem de firava, cu doar sase voturi contra celor cinci membri, cu tot cu cu presedintele Romaniei, care continua linia basesciana.

Corneliu Dobritoiu a deschis ostilitatile

In realitate insa, lucrurile stau cu totul altfel, SRI continuand sa aiba un rol decisiv in adoptarea deciziilor luate, prin catalogarea unor modificari legislative ca tinand sau nu de siguranta nationala.

Se lucreaza la modificarea componenttei CSAT
Iar acest lucru il stiu foarte bine si liderii USL. Care au hotarat ca, dupa lovitura “perversa” pe care Mona Pivniceru a incercat s-o dea in plexul oamenilor lui George Maior, prin limitarea stricta a libertatii nelimitate de care aveau parte in operatiunile lor de filaj, sa atace acum decisiv in CSAT. Iar misiunea deschiderii noului front i-a revenit ministrului Apararii Nationale.

 

Control total

Consilierul prezidential Iulian Fota incearca sa opreasca proiectul USL
Nu este un secret pentru nimeni ca, in Romania zilelor noastre, cel mai usor mod de a trece o lege este prin intermediul CSAT. Iar cel mai bun exemplu il reprezinta mutatiile care au avut loc in Justitia ultimilor ani, toate modificarile controversate devenind litera de lege pe aceeasi filiera a asigurarii sigurantei nationale.

 

 

SRI-ul lui George Maior este atacat din toate partile

Acum, a venit randul USL sa incerce aceeasi stratagema. Iar cum pentru aceasta guvernantii trebuie sa fie siguri pe voturile membrilor, includerea cu drepturi depline a ministrilor Agriculturii si Mediului in componenta Consiliului Suprem ar garanta o majoritate linistitoare. Pretextul folosit de Corneliu Dobritoiu pentru a cere modificarea componenttei CSAT este tocmai situatia din alte tari occidentale, asa ca marile cancelarii nu ar avea cum sa protesteze.

La mana ministrului de Finante

Insa miza razboiului purtat pentru preluarea controlului CSAT este si una financiara uriasa. Astfel, daca ministrul Agriculturii ar anunta, de exemplu, ca se amplifica procesul de desertificare a Olteniei si CSAT ar considera ca aceasta ar putea afecta siguranta nationala, s-ar putea aloca resurse uriase de la buget pentru cultivarea pepenilor. De Dabuleni sau nu, ramane de vazut. La fel ar sta lucrurile si cu prioritatile ministrului Economiei sau cu investitiile de urgenta pentru protectia mediului. Oricum, planurile lui Dobritoiu prevad si infiintarea unor comisii operative de lucru, care ar sustine cererile ministrilor. Plus ca ultimul cuvant nu il va mai avea George Maior, ca pana acum, ci ministrul Finantelor. Cel care va hotari pentru care proiect de aparare a sigurantei nationale se pot da sau nu bani, modificandu-se in felul acesta si ordinea prioritatilor. Oricum, sursele noastre sustin ca planul USL a starnit deja panica la Palatul Cotroceni, unde oamenii presedintelui stiu ca pierderea definitiva a CSAT ar avea rezultate dezastruoase. Ceea ce ar putea explica si iesirea fara precedent a consilierului pe probleme de siguranta nationala, Iulian Fota, la adresa lui Dobritoiu.

author avatar
Catalin Tache
1.072 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia mai au putin si se paruies la TV, ca e la moda. Ala e rau, ala e si mai rau, noi furam si nu ajungem la bulau. Numai in SRI nu dadeau, ca in rest……. App, pe Nelutu Iordache l-au lovit avioanele in cap si a uitat de unde vin banii, sau nu a dat „ajutoare” pe calea aerului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger