AcasăNewsCornel Todea a murit. Regizorul avea 76 de ani

Cornel Todea a murit. Regizorul avea 76 de ani

(foto: oradecluj.oradestiri.ro)

Cornel Todea, cunoscutul regizor si director al Teatrului Ion Creanga din Capitala, a murit, joi, la varsta de 76 de ani.

(foto: oradecluj.oradestiri.ro)

Regizorul Cornel Todea a incetat astazi din viata, potrivit realitatea.net. Nascut in 1935, la Cluj, Todea a fost mare parte din viata apropiat de scena teatrului si de lumina reflectoarelor. A semnat regia a peste 50 de spectacole de teatru. Amintim doar „Monstrii sacri”, „Orfeu in Infern”, „Improvizatie la Alma” sau „Domnisoara Nastasia”. A regizat sute de emisiuni de divertisment sii documentare la televiziunea publica. Cornel Todea a colaborat, de-a lungul anilor, cu mai multe televiziuni, printre acestea Tele7 ABC, unde a realizat AS Show si TVR, cu emisiuni ca „7 Arte”, apreciate de publiul avid de cultura.

Regizorul Cornel Todea era, din 1991, directorul Teatrului Ion Creanga din Bucureşti. In perioada 2000-2008, Todea a fost vicepresedinte executiv al Uniunii Teatrale din Romania – UNITER. Pentru activitatea sa din teatru, Cornel Todea a primit Ordinul ”Serviciu Credincios” in grad de Cavaler.

440 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger