AcasăNewsCornel Fugaru va fi depus la Muzeul "George Enescu"

Cornel Fugaru va fi depus la Muzeul „George Enescu”

Cornel Fugaru, al treilea din stanga

Trupul neinsufletit al lui Cornel Fugaru va fi depus joi, intre 16.00 si 18.00, la Muzeul „George Enescu” din Capitala – sediul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), urmand ca ulterior sa fie depus la capela cimitirului Bellu, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai UCMR.

Cornel Fugaru, al treilea din stanga

Cei care l-au cunoscut si apreciat pe Cornel Fugaru vor avea posibilitatea sa-si ia ramas bun de la acesta, timp de doua ore, la sediul UCMR, gazduit in Muzeul „George Enescu” (Palatul Cantacuzino) de pe Calea Victoriei, dar si la capela cimitirului Bellu din Capitala, unde sicriul cu trupul neinsufletit al compozitorului va fi depus pana la inmormantarea acestuia, care va avea loc vineri.

Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti, unde era internat de joia trecuta, „in urma unei boli incurabile cu evolutie nefasta si extrem de rapida”, potrivit reprezentantilor unitatii sanitare.

Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, la Bucuresti, si a fost un cunoscut compozitor de muzica usoara, cantaret si instrumentist. Totodata, a fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964 si destramata in 1978. Formatia a acompaniat cantarete celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.

Fugaru a facut numeroase turnee in strainatate, a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme – „Opt minute de vis” (1966), regia Mihai Constantinescu; „Opt exercitii de 625 de linii” (1967), film TV; „Impuscaturi pe portativ” (1967), regia Cezar Grigoriu – si a scris si muzica de film pentru pelicule precum „Brezaia”, „Cici”, Cei 4 M”, „Oaca si Boaca” etc.

A adaptat numeroase melodii populare romanesti, precum „Ducea rufele la rau”, „Pe langa plopii fara sot”, „Alunelul”, „Jocul fetelor”, „Sarba munteneasca”, „Haulita de la Gorj”.

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numara „Dau viata mea pentru o iubire”, „Nu sunt sclavul tau”, „Eu nu mai sunt cel de ieri”, Cornel Fugaru colaborand foarte mult cu sotia sa, Mirela Fugaru.

Cornel Fugaru a fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

De-a lungul carierei a primit numeroase premii la festivaluri precum cel de la Sofia (1968), Poznan (1978), Mamaia (1983 si 1986), Australia (1997 si 1998), dar si premii ale Uniunii Compozitorilor din Romania (1988, 1990, 1995) etc.

 

author avatar
A.P. Redactor
691 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger