AcasăNewsCornel Burtica, fostul secretar PCR, a incetat din viata!

Cornel Burtica, fostul secretar PCR, a incetat din viata!

Fostul secretar al Partidului Comunist Roman (PCR) si vicepremier, Cornel Burtica, s-a stins din viata la varsta de 82 de ani. Acesta a murit in urma unui stop cardiac pe data de 11 iunie si a fost incinerat, in mare taina, pe data de 14 iunie, la Crematoriul „Cenusa”.

Cornel Burtica a ocupat mai multe functii in ierarhia PCR printre care membru al Consiliului Politic Executiv al partidului, ambasador al Republicii Socialise Romania in Italia, Malta si Maroc pana in anul 1969 cand a fost numit ministru al comertului exterior.

Prin decretul nr 95 din 7 mai 1981 privind conferirea unor distinctii ale Republicii Socialiste Romania, Cornel Burtica a fost decorat cu ordinul 23 August clasa I. Politicianul a fost director al Uzinelor 1 Mai din Ploiesti pana in anul 1990.

Cornel Burtica a aparut si in „Razboi pe calea undelor” – productie care vorbeste despre ce a insemnat postul de radio Europa Libera pentru cei care ascultau de acasa, cei care lucrau acolo, dar si pentru comunistii care voiau sa-l faca sa dispara.

Sursa foto: Diacaf.com.

author avatar
Anca Murgoci
3.106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger