AcasăNewsCorina Dragotescu si Catalin Popa, audiati in dosarul lui Vantu! Iata stenogramele!

Corina Dragotescu si Catalin Popa, audiati in dosarul lui Vantu! Iata stenogramele!

Corina Dragotescu

Jurnalista Corina Dragotescu si fostul director editorial la Realitatea TV Catalin Popa au fost audiati, vineri, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa.

Corina Dragotescu

Cei doi au sustinut in fata instantei ca nu cunosc daca exista o legatura intre Sorin Ovidiu Vantu si Nicolae Popa. Dupa iesirea din sala de judecata, Corina Dragotescu a explicat ca a fost intrebata de Sorin Ovidiu Vantu daca apreciaza ca interceptarile din dosar, in care apare si numele ei au sau nu legatura cu dosarul.

„Sorin Ovidiu Vantu m-a intrebat, ca el are voie sa puna intrebari, daca interceptarile au legatura cu cauza si am spus ca nu”, a spus jurnalista.

La randul lui, Catalin Popa a spus ca a fost intrebat daca are cunostinta despre existenta unei legaturi intre Sorin Ovidiu Vantu si Nicolae Popa, el sustinand in faţa magistratilor ca nu are cunostinta de acest lucru. Urmatorul termen in proces a fost stabilit de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru 9 decembrie. Vantu a fost adus la instanta pentru acest proces, dupa ce, marti a fost arestat preventiv intr-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu contine discutiile pe care omul de afaceri le-a avut in campanie electorala si dupa alegeri cu sefii trustului Realitatea Media si cu jurnalisti ai grupului, precum Catalin Popa, Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Stelian Tanase si Corina Dragotescu, dar si cu politiceni.

Catalin Popa

Una dintre stenograme este cea a discutiei dintre Sorin Ovidiu Vantu si Catalin Popa, purtata in 29 octombrie 2009, in campania electorala pentru alegerea Presedintelui.

„POPA CATALIN : Am facut un carton si am spus ca aceleasi ONG-uri, in 2004 l-au sustinut pe candidatul Traian Basescu.

S.O.VANTU : – Foarte bine, f… in gura sa-i f… Deci s-au isterizat aia.

POPA : -Mama, sunt cu nervii pe pereti.

S.O.VANTU : – Exceptional, exceptional.

POPA : -Adevarul e ca e fara precedent, ca toata societatea civila, ca astea sunt cele mai importante voci in momentul de faţa si cele mai importante ONG-uri din Romania, si nu au mai vazut in mandatul lui Basescu niciodata asa ceva. Dar stii care este socul?

S.O.VANTU : – A?

POPA : – Liderii celor doua partide de opozitie nu vor sa faca declaratii pe tema asta.

S.O.VANTU : – De ce?

POPA : – De boi. Adica raspunsul meu e clar. De boi.

S.O.VANTU : – Cred ca fac bine, tati.

POPA : – Eu nu cred.

S.O.VANTU : – Daca imi permiti, totusi rarirea parlamentarilor este o chestie foarte populara printre cetatenii imbecili ai acestei tari.

POPA : – Da, dar nu despre asta e vorba.

S.O.VANTU : -Ba da, pentru ca acolo este prefaudarea alegerilor. Se refera strict la referendum si referendumul este o chestie gingasa. Ei au iesit deja cu declaratii ca susţin micsorarea numarului de parlamentari.

CATALIN POPA :-Da si asta poate sa spuna si acum, „Sustinem in continuare referendumul, haideti sa-l programam intre tururile de scrutin”.

S.O.VANTU – Da. O sa ma gandesc. Sa vorbesc cu MIRCEA si cu CRIN sa vad de ce nu preiau mesajul. Nu stiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.

(…)

CATALIN POPA – Da. O sa stam sa documentam desi ma ardeau mainile sa iesim repede cu el, dar nu putem pentru ca sunt lucruri foarte grave.

S.O.VANTU – Sunt grave, nu?

CATALIN POPA – Da.

S.O.VANTU – Asa tati, asa baiatul lui tata. F… in gura sa-l f… Hai ca vin si eu acasa sa pun umarul (rade – n.n.).

CATALIN POPA – (rade – n.n.). Da.

S.O.VANTU- Rar mi se intampla, fara misto CATA, sa ma mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.

CATALIN POPA. – Da. Am simţit si eu pe alocuri.

S.O.VANTU – Rar mi se intampla. Mi-am scos ostile regulate din cazarmi, nici macar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostasii.

CATALIN POPA – (rade – n.n.).

S.O.VANTU – Da. De data asta… multa prostime, dat fiind faptul ca poporul asta s-a tampit de-a dreptul, prostimea asta inca ţine cu imbecilul si trebuie sa-i degajam prostimea.

CATALIN POPA – Da.

S.O.VANTU – I-o degajam f… in gura sa-l f… Hai, te pup! Pa!

CATALIN POPA – Drum bun! Pa!”

In noaptea de 6 spre 7 decembrie, dupa dupa turul al doilea al Prezidenţialelor, imediat dupa miezul noptii, Vantu a contactat-o pe Corina Dragotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfasura numaratoarea paralela a voturilor-n.r.).

„(…)

S. O. VANTU: Sa nu te transformi intr-un agent de intoxicare al lor.

CORINA DRAGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!

S. O. VANTU: Asta era ceea ce vroiam sa te rog!

CORINA DRAGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!

S. O. VANTU: Asta era ce…

CORINA DRAGOTESCU: Acuma urca operatorul cu colega de la Social, filmeaza tabelul sa si-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Daca da imaginea, ca sa vada, ma rog, sa fie…

S. O. VANTU: Deci, nu te transforma intr-un agent! Nu te transforma intr-un agent de manipulare al lor!

CORINA DRAGOTESCU: Bine”.

 

author avatar
Ciprian Purice
1.241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger