AcasăNewsCoreea de Nord se pregătește de război. La Seul sună sirenele de...

Coreea de Nord se pregătește de război. La Seul sună sirenele de luptă!

Cine-l credea mort pe Kim Jong-un se înșeală grav. Președintele nord-coreean e mai viu ca niciodată și are din nou chef de harță. Ațâță Seulul cu tot felul de măsuri, ultima fiind de-a dreptul șocantă – a tăiat toate canalele de comunicare cu „dușmanul” din Sud, după cum informează agenția oficială KCNA!

Așadar, amenințările lui Kim sunt mai actuale ca oricând. Ba, de data aceasta, în gâlceava cu Sudul s-a băgat și influenta sa soră, Kim Yo Jong, considerată de mulți cea mai puternică femeie din Asia. Yo Jong a transmis Seulului că va rupe acordul militar dintre cele două ţări dacă sud-coreenii nu îi împiedică în orice mod pe activiştii care promit să trimită manifeste anti-Phenian peste frontieră.

Pretext pentru a porni un război?

De altfel, tocmai asta l-a scos din sărite pe Kim, deși mulți specialiști în politică externă spun că, de fapt, liderul nord-coreean a tot căutat un pretext pentru a tăia toate canalele de comunicare cu Sudul. Și chiar a făcut-o, începând de marți, 9 iunie!

Președintele Kim Jong-un a închis căile de comunicare dintre cele două Corei, „în special cele militare”, după cum precizează agenția KCNA.

Gestul la care a recurs imprevizibilul lider de la Phenian intervine într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări vecine sunt în aer. Asta, chiar dacă în 2018 au avut loc trei summituri importante între liderul Kim Jong-un şi omologul său de la Seul, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

În urmă cu o săptămână, Coreea de Nord a avertizat că va închide Biroul de legătură transfrontalier. Mai mult, Kim a promis că va lua măsuri suplimentare pentru a face Seulul „să sufere”, drept răspuns la „tupeul” unor activiști naționaliști din Sud.

Armata nord-coreeană, în stare de alertă din luna mai!

Ultimele acțiuni ale lui Kim Jong-un par piese dintr-un puzzle care dezvăluie intențiile Nordului. În luna mai, Phenianul și-a plasat armata în stare de alertă, stârnind îngrijorarea Seulului și a întregii comunități internaționale.

Președintele Kim Jong-un i-a convocat la discuții pe liderii militari ai țării, analizând împreună cu generalii săi „noi măsuri privind întărirea descurajării militare a ţării”. Din câte se pare, ar fi fost vorba despre „măsuri cruciale” care urmăreau sporirea capacității nucleare a Nordului!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
592 afisari

2 COMENTARII

  1. Traim „iepoca ” de rahat a presedintilor nenorociti,ticniti,bolnavi de putere.Pe primul loc,cu mare avans stationeaza criminalul dela Damasc.Pt. locul 2,se lupta doi ultraticniti,Kim si Trump.Putin si Chinezul ar incapea amandoi pe locul 3.Iohanis participa la categoria Hoti de case cu acte false,navetisti fara abonament,trai de lux pe banii fraierilor,meditatorul natiunii,campionul demn de cartea recordurilor la Dosare penale,toate bagate „sub pres”de catre procurorii „mei”.Sa traiti bine.

  2. Nu asa e el cand proletaru nu mai are orez. Probabil ca, corona a stopat aprovizionarea din import.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger