AcasăNewsCoreea de Nord se pregateste de „razboiul sacru”

Coreea de Nord se pregateste de „razboiul sacru”

Kim Jong-on inspecteaza tehnica militara camuflata in stufaris

Coreea de Sud si Statele Unite au lansat ieri manevre militare comune de o asemenea amploare, incat Coreea de Nord a intrat in stare de alerta.

Kim Jong-on inspecteaza tehnica militara camuflata in stufaris

Fortele celor doua state au inceput manevrele de mare anvergura Key Resolve, care mobilizeaza 200.000 de soldati sud-coreeni si 2.100 de soldati americani. Manevrele pe uscat vor fi urmate de vaste exercitii aeriene si pe mare, iar intregul program se va sfarsi la 9 martie.

La sfarsitul saptamanii trecute, Coreea de Nord a avertizat ca va riposta acestor operatiuni de hartuire printr-un „razboi sacru”. Kim Jong-on, noul lider al Coreei de Nord despre care s-a scris ca ar fi fost asasinat la Ambasada Coreei de Nord din Beijing, a aparut viu si nevatamat la televiziunea de stat, in vizita la doua unitati militare. Una dintre unitati este cea care a bombardat insula Yeonpyeong in noiembrie 2010, omorand patru sud-coreeni si provocand o grava criza internationla. „Zona pe care si-au ales-o pentru manevre este un loc fierbinte unde poate izbucni in orice moment un razboi din cauza provocarilor iresponsabile ale inamicului”, a declarat Kim Jong-un.

author avatar
Adina Mutar
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger