AcasăNewsCoreea de Nord se gandeste sa recurga la al patrulea test nuclear

Coreea de Nord se gandeste sa recurga la al patrulea test nuclear

Coreea de Nord „nu exclude” posibilitatea de a recurge la un al patrulea test nuclear.

Acesta se vrea a fi un raspuns la amenintarile reprezentate, in opinia sa, de manevrele comune intre Coreea de Sud si Statele Unite si condamnarea ONU. Potrivit agentiilor internationale de presa, nord-coreenii spun ca se gandesc la un nou test nuclear, in semn de protest fata de condamnarea ONU, la sfarsitul saptamanii.

„Nu excludem o noua forma de test nuclear pentru consolidarea disuasiunii nucleare. Este inacceptabil ca testele noastre defensive de rachete sa fie condamntate de Consiliul de Securitate al ONU, in timp ce acesta ignora exercitiile de razboi nuclear efectuate de Statele Unite, care au provocat actiunea noastra”, au declarat autoritatile de la Phenian.

Totul a inceut dupa ce Coreea de Nord a efectuat miercuri un nou tir de racheta balistica, un raspuns la summitul de la Haga intre Japonia, Coreea de Sud si Statele Unite, care au denuntat o „escalada provocatoare”. Incalcand rezolutiile ONU ce sanctioneaza programul sau nuclear, regimul nord-coreean a lansat doua rachete in primele ore ale zilei de miercuri. Joi, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat aceste actiuni, fara sa ia insa masuri deocamdata. Phenianul a mai realizat trei teste nucleare: in octombrie 2006, mai 2009 si februarie 2013.

author avatar
Andra Nesu
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger