AcasăNewsCoreea de Nord face pregatiri intense de razboi

Coreea de Nord face pregatiri intense de razboi

Armata Coreei de Nord e mobilizata pentru lupta

Cetateni evacuati, repartizati prin adaposturi subterane, manevre aviatice de amploare, transporturi camuflate, indica o pregatire temeinica de razboi.

Armata Coreei de Nord e mobilizata pentru lupta

In zonele de frontiera cu Coreea de Sud, oamenii au fost condusi spre tunelurile ce servesc drept adaposturi si au primit ratii de supravietuire.

Transporturile militare, cu camioane si autobuze camuflate, dau o atmosfera de „febra de razboi”, cum au fost catalogate de oficialii sud-coreeni, care urmaresc toate aceste manevre. Analistii militari considera ca tanarul lider Kim Jong-un vrea sa se asigure de sprijinul poporului si nimic nu da roade mai bune decat „amenintarea iminenta a inamicului”. Totusi, numarul mare de bombardiere si elicoptere de atac, care au impanzit cerul in ultimele zile, i-au pus in alerta pe oficialii sud-coreeni. Cele peste 700 de avioane de razboi ridicate in aer de Coreea de Nord ar putea indica si „dezlantuirea represaliilor necrutatoare” promise de Kim Jong-un, la debutul manevrelor militare comune ale Coreei de Sud si SUA.

„Mobilizare de lupta”

O sursa militara nord-coreeana a dezvaluit ca armata a primit ordinul de „mobilizare de lupta” inca inainte de inceperea exercitiilor militare ale SUA si Coreei de Sud. Kim Jong-un ar putea sa treaca la fapte, ca sa dovedeasca poporului sau ca este un lider hotarat. Doua elemente indica acest lucru: faptul ca ridicat nivelul militar de alerta si ca a incetat armistitiul cu Coreea de Sus, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum.

author avatar
Adina Mutar
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger