AcasăNewsCoreea de Nord baga in sperieti mapamondul

Coreea de Nord baga in sperieti mapamondul

Jong-il i-a lasat feciorului o armata de 1,2 milioane de soldati

Nu degeaba sunt in stare de alerta liderii lumii in urma mortii presedintelui Coreei de Nord, Kim Jong-il. Acesta i-a lasat lui „Praslea” o armata extrem de eficienta.

Jong-il i-a lasat feciorului o armata de 1,2 milioane de soldati

La cei 28 de ani ai sai, Kim Jong-uen mosteneste vaste resurse militare, care includ arme chimice, bacteriologice si un arsenal nuclear. Chiar daca nu se stie sigur daca Phenianul este in masura sa construiasca focoase nucleare, serviciile secrete straine au indicii clare ca specialistii nord-coreeni sunt avansati in acest domeniu, de aceea i s-a cerut noului lider sa respecte angajamentele cu privire la armele nucleare. Coreea de Nord detine cel putin 1.000 de rachete de diferite tipuri, dintre care unele au raza de actiune mai mare de 3.000 de kilometri, potrivit Ministerului sud-coreean al Apararii. Chiar in ziua cand a fost anuntata moartea presedintelui s-au efectuat teste balistice.

Analistii militari americani sustin ca armata nord-coreeana detine arme chimice si bacteriologice, estimandu-se a avea intre 2.500 si 5.000 de tone de antrax, gaz mustar, gaz sarin, fosgen si agenti care provoaca botulism.

author avatar
Adina Mutar
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger