AcasăNewsCoplata: Cand intra in vigoare si ce valoare are!

Coplata: Cand intra in vigoare si ce valoare are!

E oficial! S-a anuntat cand intra in vigoare coplata pentru serviciile medicale si ce sume vor plati pacientii la externare, dar si cazurile exceptate de la plata sumei pentru serviciile medicale in spitalele de stat.

Coplata se va achita de la 1 aprilie, odata cu aplicarea contractului-cadru privind sistemul de asigurari sociale de sanatate. „Se percepe de fiecare spital pe baza aprobarii Consiliului de Administratie al spitalului”, a explicat, joi, ministrul Sanatatii, potrivit Antena3.

Masura este menita sa duca la reducerea numarului internarilor nejustificate. Se va aplica o singura data, la externare, indiferent de numarul zilelor in care pacientul a stat in spital, iar valoarea acesteia va fi intre 5 lei si maximum 10 lei.

Sunt cazuri exceptate de la plata acestei sume. Este vorba de cazurile considerate urgente, bolnavii cronici (care necesita internari succesive), copiii pana in 18 ani, gravidele si lauzele.

Guvernul a aprobat, miercuri, contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014.

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger