AcasăNewsCopilul salvat din fantana, dupa o operatiune dramatica, in stare grava

Copilul salvat din fantana, dupa o operatiune dramatica, in stare grava

Danut, baietelul in varsta de un an si opt luni care a rezistat 11 ore intr-o fantana cu gura ingusta, aflata in curtea casei parintilor, si in care a cazut marti in jurul pranzului, se afla la Terapie Intensiva, monitorizat in permenenta de cadrele medicale, care spera sa il ajute sa isi revina cat mai repede.

UPDATE: In jurul pranzului, purtatorul de cuvant al Spitalului „Grigore Alexandrescu” a facut noi precizari in privinta starii lui danut, copilul care este la momentul de fata „sub antibiotico-terapie”, respira pe aparate, este intubat, ventilat mecanic. Cadrul medical a explicat faptul ca micutul „a fost aspirat, in spital, pe sonda, nu mai are lichid”, dar au ramas germenii din apa inhalata. Medicul a explicat ca ar putea trece o saptamana sau chiar doua pana ce antibioticul menit sa lupte impotriva germenilor sa isi faca efectul. Si ca pana cand micutul nu scapa de germeni, „nu putem sa spunem ca e in afara oricarui pericol”.

Totodata, cadrul medical a anuntat si faptul ca Danut poate fi vazut de catre parintii sai. „Parintii sunt, vin la vizita, si pot vedea copilul in fiecare zi. Sunt si ei necajiti”, a precizat oficialul de la „Grigore Alexandrescu”.

–––––––

Adus seara trecuta tarziu in Capitala, la „Grigore Alexandrescu”, dupa ce pompierii au reusit sa il aduca la suprafata dupa eforturi supromenesti desfasurate pe durata a 10 ore, micutul a fost supus imediat unor investigatii. Din cate a anuntat in aceasta dimineata un reprezentant al unitatii medicale, pe drumul catre spital, pustiul a intrat in stop cardio-respirator, avand nevoie de resuscitare. La primele ore ale zilei curente, starea copilului era „grava”, din cate a anuntat cadrul medical, Danut fiind intubat si ventilat mecanic, adica ajutat de aparate pentru a respira. Medicii sunt rezervati in a da prognostice despre evolutia starii micului pacient care are „ca o pneumonie de aspiratie” – ceea ce inseamna ca are lichid in plamani.

Danut a fost adus la lumina seara trecuta, in jurul orei 21, dupa ce a stat ore in sir la o adancime de circa 16 metri si partial in apa, motiv pentru care a ajuns in hipotermie.

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger