AcasăNewsCopilul-martir al Siriei naste revolte

Copilul-martir al Siriei naste revolte

Un copil de 13 ani a devenit simbolul revoltelor din Siria, dupa ce trupul sau mutilat a fost returnat parintilor pentru a fi ingropat.

Hamza a fost torturat pana la moarte de regimul lui Assad

Hamza al-Khatib a fost arestat la 29 aprilie, in localitatea Jiza din provincia Daraa, centrul revoltelor siriene. Baiatul a fost torturat pana la moarte de trupele de securitate. Corpul baiatului prezinta rani oribile: de arsuri cu tigarea, gloante, gatul rupt si organele genitale taiate. Familiei baiatului i s-a interzis sa vorbeasca despre ranile lui, dar parintii nu au putut sa taca. Au postat peYou Tube imagini cu trupul neinsufletit al fiului lor, explicand provenienta ranilor. Pentru acest act de sfidare a autoritatilor, tatal baiatului a fost arestat si nu se stie nimic de soarta acestuia. Cazul lui Hamza i-a inversunat si mai tare pe contestatarii regimului Assad.

O pagina dedicata lui Hamza al-Khatib a facut pana 58.000 de adepti pe Facebook. Rebelii sirieni au decretat „Ziua lui Hamza” si au iesit in strada, in ciuda reprimarii brutale a fortelor siriene. In Damasc, au marsaluit copii, iar in Alepp, oamenii au protestat de pe acoperisurile caselor pentru moartea copilului.

 

 

 

 

author avatar
Adina Mutar
410 afisari

1 COMENTARIU

  1. ma mir ca paina acum statul roman nu a luat nici o pozitia fata tot ce se intlmpla in siria de violenta exagerata fata de popurul . .asteapta sa cade regimul si pe urma il condamna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger