AcasăNewsUPDATE: Baiatul Elodiei si al politistului Cioaca, gasit la scoala

UPDATE: Baiatul Elodiei si al politistului Cioaca, gasit la scoala

(foto: rtv.net)

UPDATE – Baiatul Elodiei Hinescu si al lui Cristian Cioaca a fost gasit, vineri, de catre angajatii Directiei pentru Protectia Copilului (DGASPC) Arges la scoala Generala nr 16 din Pitesti, unde este elev in clasa intai. Copilul a fost dus la locuinta surorii politistului.

Reprezentantii DGASPC au declarat ca micutul, in varsta de 8 ani, era la scoala, fiind asteptat, la terminarea cursurilor, de catre sora politistului, care il are in grija. „Copilul a fost gasit la cursuri de catre angajatii nostri, dupa ce nu a fost gasit la locuinta tatalui sau, Cristian Cioaca si nici la locuinta parintilor politistului din localitatea Albota. Vom avea o discutie cu sora lui Cristian Cioaca, cea care are grija de el, si va fi facuta o ancheta pentru a se stabili ce este mai bine pentru acest copil in acest moment. Mama Elodiei, doamna Emilia Ghinescu, ne-a trimis pe fax un document prin care solicita o ancheta sociala si isi exprima dorinta de a i se incredinta copilul, dar aceasta actiune o poate face doar justitia. Am inteles ca doamna Ghinescu a depus la Tribunalul Arges solicitarea pentru obtinerea unei ordonante presedintiale pentru obtinerea copilului, iar sedinta de judecata ar fi marti”, a declarat directorul DGASPC Arges, Adrian Macovei.

Directia pentru Protectia Copilului il cauta pe baiatul lui Cristian Cioaca, pentru a vedea cine il va ingriji acum ca tatal sau a fost arestat.  Micutul nu a fost gasit nicaieri.

(foto: rtv.net)

Potrivit Antena 3, angajatii de la Protectia Copilului Arges au mers vineri dimineata la locuinta lui Cioaca din Pitesti, dar si la mama acestuia din localitatea Albota, pentru a vedea daca Patrick, fiul politistului,  poate sa ramana in grija acestora. Nu au gasit pe nimeni.

„Copilul este in custodia parinteasca, are doar tata, iar tatal este arestat. Vom face o ancheta sociala si vom vedea in ce conditii creste copilul, iar instanta va decide daca acesta ramane in incredintarea familiei lui Cristian Cioaca sau se va lua alta masura speciala. Deocamdata copilul nu a fost gasit nici la locuinta din Pitesti a lui Cristian Cioaca, nici la locuinta parintilor politistului”, a declarat Adrian Macovei, directorul Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges (DGASPC), conform sursei citate.

In 2008, Protectia Copilului Arges a mai facut o ancheta in cazul copilului lui Cristian Cioaca si al Elodiei Ghinescu, la solicitarea DGASPC Brasov.
„A fost o ancheta serioasa in care am constatat atunci ca acest copil creste in bune conditii. Vom vedea acum care sunt constatarile si vom dispune masuri in consecinta”, a mai explicat directorul DGASPC Arges. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, vrea sa ia in grija copilul fiicei sale, dar mai intai acesta va trebui gasit, iar angajii de la Protectia Copilului vor stabili cine il va ingriji pe baiat.

author avatar
Andra Nesu
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger