AcasăNewsCopilotul ranit in accidentul aviatic din Apuseni, operat a treia oara. Salvatorii...

Copilotul ranit in accidentul aviatic din Apuseni, operat a treia oara. Salvatorii au fost la spitalul din Cluj

Razvan Petrescu a fost supus, vineri, unei alte interventii chirurgicale, la cateva zile dupa ce medicii il operasera pentru a-i corecta leziunile suferite, la nas si la picior, in urma accidentului aviatic.

De aceasta data, tanarul in varsta de 23 de ani a fost supus unei interventii la nivelul bazinului. La finele operatiei, managerul Spitalului Judetean Cluj, unitate medicala in care se afla internat, de zece zile, copilotul Petrescu a precizat ca operatia a fost una fara probleme pentru pacient. „Interventia a decurs bine, fara incidente. Pacientul ramane internat in continuare in Sectia Clinica ATI I din cadrul spitalului nostru”, a precizat Petru Susca, citat de Monitorul de Cluj.

La spitalul clujean au ajuns, vineri, si motii care au contribuit esential la salvarea victimelor accidentului aviatic din Apuseni. Gheorghe Trif si Argentin Todea au vrut sa stea de vorba cu ranitii ramasi internati la Cluj, si sa le transmita incurajarile lor.

In grija medicilor de la spitalul din Cluj se afla, pe langa Razvan, si doctorii bucuresteni Valentin Calu si Catalin Pivniceru, de la Elias, respectiv „Sfanta Maria”, dar si Sorin Ianceu, tanarul medic din Beius. Dupa cum au anuntat inca de zilele trecute specialistii care ii au in grija, starea celor trei este din ce in ce mai buna. Celalalt doctor, Radu Zamfir, de la Fundeni, a fost externat, la cerere, a doua zi dupa ce a fost dus la unitatea medicala din Cluj, si a revenit deja in sala de operatii.

Din nefericire, in accidentul cumplit din Apuseni, de pe 20 ianuarie, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, o tanara studenta la Medicina, care plecase, voluntar, cu echipa de medici, de la Bucuresti catre Oradea, pentru a asista la o operatie de prelevare de organe. In cazul celor doi, operatiunea de salvare, care a durat mai bine de sase ore, a facut ca, din pacate, sa nu mai poata fi salvati. Conform parerilor exprimate de catre medicii legisti, cei doi au pierit din cauza ranilor suferite dupa ce aparatul de zbor a aterizat fortat, intr-o zona inalta, impadurita, dar si a frigului puternic.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger