AcasăNewsCopilaș cu triplă infecţie, internat la un spital din Capitală. Ce are...

Copilaș cu triplă infecţie, internat la un spital din Capitală. Ce are micul pacient, pe lângă COVID și gripă

(foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

După ce încă de la finalul anului trecut medicii au avertizat că s-au înmulțit cazurile de gripă și infecții respiratorii, atât în rândul copiilor, cât și al adulților, joi s-a aflat că un copilaș a ajuns în grija cadrelor medicale de la un spital din București după ce a fost depistat cu triplă infecție.

E vorba despre un copil de trei ani, care, conform Antena 3, este internat la Spitalul Dr. Victor Gomoiu din Bucureşti cu triplă infecţie: COVID, gripă şi virus respirator.

„Cazurile s-au dublat, cel puţin, faţă de săptămânile anterioare şi într-adevăr am avut surpriza de a evidenţia cazuri cu Flurona la copilaşi sub cinci ani şi cazuri cu triplă infecţie.

Unii dintre ei au necesitat redirecţionare către Spitalul de Boli Infecţioase pentru că noi nu am avut locuri atunci. Se face testare le cele trei virusuri şi uimitor a ieşit la toate trei pozitiv un copilaş de trei ani”, a precizat dr. Claudina Cobzariu, medic infecţionist la Spitalul Dr. Victor Gomoiu, pentru postul TV menționat.

Ce simptome au unii copii: dureri musculare și articulare, dar și greață

Medicul a explicat și care este simptomatologia semnalată. „Simptomele au fost multiplicate de tripla infecţie. Toate simptomele clasice de gripă sunt multiplicate de COVID şi virusul sincţial respirator. Dureri musculare, stare foarte proasă, dureri articulare la unii copii, greaţă, vărsături„, a punctat medicul Cobzariu.

Deja au fost depistate și primele cazuri de Flurona în România – îmbolnăvire simultană cu gripă și COVID. Directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, medicul Adrian Marinescu, a explicat că e vorba despre „o simptomatologie zgomotoasă”. Pacienții au dureri de cap, articulare și musculare.

„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri.

Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a precizat zilele trecute medicul Marinescu – citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman