Cauta

Copil mușcat de viperă, în Valea Cernei. A fost alertat elicopterul SMURD

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Salvamontiștii gorjeni au intrat în alertă, duminică, după ce s-a anunțat că un copil a fost mușcat de o viperă, pe munte. Pentru o intervenție cât mai rapidă a cadrelor medicale, în vederea salvării minorului, s-a alertat un elicopter de la SMURD.

Copilul a fost mușcat de viperă duminică, în masivul Godeanu – s-a aflat de la Salvamont România. S-a decis chemarea unui elicopter SMURD, care să aștepte mașina cu care a fost coborât minorul de pe munte, aproape de orașul Herculane

„O nouă alertare pentru salvamontiștii gorjeni, tot în Valea Cernei, masivul Godeanu, unde un copil a fost mușcat de viperă.

A fost alertat elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș care va aștepta mașina cu care este coborât copilul în apropierea orașului Herculane”, a transmis Salvamont România, duminică, 30 iulie, pe Facebook.

Nu e singurul caz recent în care un om a ajuns să fie mușcat de un șarpe veninos. Zilele trecute, cei de la Salvamont Salvaspeo Mureș au intervenit în ajutorul unei persoane care fusese mușcată de o viperă în zona valea Gălăoaia – munții Călimani. La acea dată, victima a fost preluată de un echipaj SMURD.

Salvamont România: Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca!

De altfel, încă din luna mai reprezentanții Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont făcuseră publice o serie de recomandări pentru turiști, în contextul în care ar putea ajunge să dea ochii cu un șarpe, pe munte.

„Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care exista şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Luaţi un bat lung pentru a-l folosi la cercetarea vegetaţiei şi astfel şerpii se vor speria şi se vor îndepărta. Nu păşiţi, nu va aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul. Daca aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar daca e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru ca, în general, se îndepărtează singur. Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpaţi şi la peste altitudinea de 2000 de metri”, transmiteau, în 11 mai, cei de la Salvamont România.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version