AcasăNewsCopil mușcat de viperă, în Valea Cernei. A fost alertat elicopterul SMURD

Copil mușcat de viperă, în Valea Cernei. A fost alertat elicopterul SMURD

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Salvamontiștii gorjeni au intrat în alertă, duminică, după ce s-a anunțat că un copil a fost mușcat de o viperă, pe munte. Pentru o intervenție cât mai rapidă a cadrelor medicale, în vederea salvării minorului, s-a alertat un elicopter de la SMURD.

Copilul a fost mușcat de viperă duminică, în masivul Godeanu – s-a aflat de la Salvamont România. S-a decis chemarea unui elicopter SMURD, care să aștepte mașina cu care a fost coborât minorul de pe munte, aproape de orașul Herculane

„O nouă alertare pentru salvamontiștii gorjeni, tot în Valea Cernei, masivul Godeanu, unde un copil a fost mușcat de viperă.

A fost alertat elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș care va aștepta mașina cu care este coborât copilul în apropierea orașului Herculane”, a transmis Salvamont România, duminică, 30 iulie, pe Facebook.

Nu e singurul caz recent în care un om a ajuns să fie mușcat de un șarpe veninos. Zilele trecute, cei de la Salvamont Salvaspeo Mureș au intervenit în ajutorul unei persoane care fusese mușcată de o viperă în zona valea Gălăoaia – munții Călimani. La acea dată, victima a fost preluată de un echipaj SMURD.

Salvamont România: Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca!

De altfel, încă din luna mai reprezentanții Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont făcuseră publice o serie de recomandări pentru turiști, în contextul în care ar putea ajunge să dea ochii cu un șarpe, pe munte.

„Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care exista şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Luaţi un bat lung pentru a-l folosi la cercetarea vegetaţiei şi astfel şerpii se vor speria şi se vor îndepărta. Nu păşiţi, nu va aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul. Daca aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar daca e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru ca, în general, se îndepărtează singur. Singurele specii de șerpi veninoși din România sunt viperele, răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, mai puțin în centrul și sudul Munteniei și Olteniei, dar ajungând în Carpaţi şi la peste altitudinea de 2000 de metri”, transmiteau, în 11 mai, cei de la Salvamont România.

author avatar
Andrei Coman
270 afisari

1 COMENTARIU

  1. ZIARE.COM UN SITE DE FASCISTI SI CRIMINALI CE FAC LISTE CA PE TIMPUL NAZISTILOR PENTRU EXTERMINAREA EVREILOR

    ZIARE.COM , ACEST SITE DE EXCREMENTE UMANE CE FAC PROPAGANDA FASCISTA SI MINCINOASA CA PE TIMPUL DICTATURII SI AU ADOPTAT UN COMPORTAMENT FASCIST CU LISTE DE EXTERMINARE A CITITORILOR SUNT NISTE DEJECTII UMANE CE NU MERITA SA PUBLICE IN PRESA ROMANEASCA

    VEZI ARTICOLE CU COMENTARII FASCISTE , NAZISTE ALE comentatorului TroIIlistmaker_001 rank 2 DE PE ZOAIE.COM , SI MULTE ALTE ARTICOLE UNDE CITITORII SUNT LISTATI SI ZIARE.COM JUBILEAZA JEGUL PRESEI ROMANESTI , MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU

    https://ziare.com/razboi-rusia-ucraina/medvedev-amenintari-arma-nucleara-contraofensiva-ucraina-1818055

    Răspundeți

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger