AcasăNewsCopil kamikaze, arestat in timp ce vroia sa se detoneze

Copil kamikaze, arestat in timp ce vroia sa se detoneze

Politistii irakieni au reusit in ultimul moment sa imobilizeze un copil ”cu varsta intre 12 si 13 ani” care purta o vesta exploziva. Incidentul a survenit la o zi dupa sangerosul atentat din Turcia, comis  tot de un minor.

Imagini care arata pana unde sunt dispusi sa mearga jihadistii Statului Islamic pentru a semana teroare. Minorul a fost arestat in Kirkuk, la nord de capitala Bagdad. Cateva ore mai tarziu, doua atentate cu bomba au avut loc in Kirkurk, soldate cu raniti. Copilul, imbracat intr-un tricou in culorile echipei de fotbal FC Barcelona pare sa fi izbucnit in plans dupa ce a fost capturat si imobilizat de politistii irakieni. Acestia au reusit sa reusit sa recupereze in siguranta centura cu explozibili purtata de minor, ulterior fiind detonata intr-un loc sigur. Copilul a fost plasat in detentie.

Din ce in ce mai des, in materialele de propaganda ale ISIS, apar minori, prezentati ca ”puii de lei ai Califatului”, filmati in timp ce se antreneaza in taberele jihadistilor sau pe post de calai. Intre timp, anchetatorii turci incearca sa-l identifice pe autorul atentatului de zambata din Gaziantep (sud-est), soldat cu 51 de morti. Cel putin 22 din acestia erau copii cu varste sub 14 ani. De altfel, majoritatea victimelor sunt copii sau adolescenti, 44 persoane fiind deja identificate. Presedintele Recep Erdogan a declarat ca atentatul a fost comis de un kamikaze cu varsta ”intre 12 si 14 ani” si ca primele indicii arata ca la originea masacrului se afla gruparea Statul Islamic. Erdogan a mai explicat ca ISIS incearca sa se ”pozitioneze” in Gaziantep, oras situat la 60 de kilometri nord de frontiera cu Siria. Anchetatorii au inceput testele ADN pentru a determina identitatea atentatorului. Tipul de bomba utilizata la Gaziantep este acelasi cu cel utilizat in atentatele revendicate de ISIS in 2015 in orasele Suruc (34 de morti)  si gara din Ankara (103 morti).

author avatar
Tudor Borcea
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger