AcasăNewsCopil de trei ani, in COMA dupa ce a mancat ciuperci culese...

Copil de trei ani, in COMA dupa ce a mancat ciuperci culese din padure

O fetita in varsta de trei ani, din Hunedoara, a intrat in stare de coma, fiind internata de urgenta la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, dupa ce intreaga familie a mancat ciuperci culese din padure.

„Fetita a ajuns la noi la Urgente in coma, fiind diagnosticata prezumptiv cu toxiinfectie alimentara si cu o stare de sanatate care i s-a degradat rapid. Dar, transaminazele au fost foarte mari, ceea ce indica o toxicitate mare la nivelul ficatului, iar ciupercile otravitoare dau astfel de simptome de toxicitate majora hepatica si renala. De aceea, medicul de garda a suspicionat ca ar putea fi vorba despre otravire cu ciuperci si a decis transferarea ei de urgenta la Pediatrie”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes”, dr. Virgil Musta, citat de rtv.net.

Copila este acum internata la Compartimentul de toxicologie al Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Se pare ca mama fetitei le-ar fi spus medicilor ca ea si sotul ei, impreuna cu micuta, au mancat ciuperci neverificate, cu doua zile inainte ca fetei sa i se faca rau, insa parintii nu au patit nimic.

Medicii iau in calcul si o posibila infestare a sursei apei din care a baut fetita.

author avatar
Alina Costache
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger