AcasăNewsCopil de 8 ani, fugit de acasă după ce a spart un...

Copil de 8 ani, fugit de acasă după ce a spart un televizor, găsit într-o fabrică dezafectată. „Era speriat”

sursa foto: Facebook/Jandarmeria Română

Un băiat care plecase de acasă, de teamă că ar fi putut fi pedepsit pentru că a spart un televizor, a fost căutat de părinți, dar și de jandarmii din Craiova. S-a întâmplat miercuri seară. Din fericire, puștiul a fost găsit și adus în siguranță acasă. Doi jandarmi au reușit să dea de urma copilului, după ce deja afară se lăsase întunericul. Din primele informații, cel mic se ascunsese într-o fabrică dezafectată aflată nu departe de locuința familiei.

„Seara trecută, în jurul orei 19.30, Cătălin și Mihai, colegii noștri de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au fost solicitați să intervină în urma unui apel prin care se anunța dispariția unui copil minor.

Florin, un băiat de 8 ani, plecase de acasă după ce, din întâmplare, spărsese un televizor. Era speriat și de teamă că ar putea fi pedepsit pentru asta, fugise de acasă. Mai bine de 3 ore a fost căutat de părinți, fără ca aceștia să-l găsească”, a anunțat joi, 9 martie, Jandarmeria Română.

O informație ce s-a dovedit a fi fost prețioasă pentru găsirea copilului a venit chiar de la fratele mai mare al puștiului de 8 ani. Așa au ajuns jandarmii să caute în fabrica dezafectată. „Ajunși la casa lui Florin, colegii noștri l-au întrebat pe fratele mai mare al baiatului care sunt locurile în care copilul se joacă de obicei. Printre multe zone în care fusese deja căutat, le-a arătat și o fabrică dezafectată, din apropierea casei”, a transmis sursa citată.

Copilul, zărit într-un colț al încăperii. „Era speriat”

Cei doi jandarmi au ajuns în clădirea respectivă și, căutând în incintă la lumina lanternelor, l-au găsit pe băiat. Era speriat, din câte povestesc reprezentanții Jandarmeriei. Și, mai mult decât atât, foarte probabil i se făcuse și frig, mai ales că se lăsase seara, iar copilul avea în picioare o pereche de papuci. „Era deja întuneric. Încercau să își facă loc, luminând cu lanternele locul plin de mărăciniș. În tot acest timp îl strigau pe Florin, fără să primească răspuns. Ajunși înăuntrul fabricii dezafectate, Cătălin și Mihai l-au văzut pe Florin într-un colț al încăperii. Era speriat. Purta un hanorac și era încălțat cu papuci. Era timid și nu voia să coopereze cu jandarmii. A făcut un pas spre colegii noștri atunci când Cătălin i-a povestit că are și el acasă o fetiță de vârsta lui și, mai ales, când a auzit că mama lui este îngrijorată”, se menționează în mesajul Jandarmeriei Române, postat pe pagina oficială de Facebook.

Cei doi jandarmi l-au dus pe băiat acasă. Și au avut grijă să vorbească și cu părinții lui Florin. Nu de alta, dar să nu existe riscul ca o astfel de situație să se repete. „Cătălin și Mihai au reușit să îl aducă acasă, în siguranță, pe Florin, unde au discutat cu părinții acestuia și i-au sfătuit să aibă răbdare cu el și să discute împreună despre această întâmplare”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Cine sunt cei doi jandarmi care au reușit să-l găsească pe băiat? E vorba despre plutonier adjutant Dobre Cătălin, care lucrează în Jandarmerie de 18 ani, și despre sergent major Neaga Mihai. Acesta lucrează în Jandarmerie de 4 ani. Ambii sunt încadrați la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

author avatar
Andrei Coman