AcasăNewsCopil de 14 ani, împuşcat la vânătoare. Ce s-a întâmplat

Copil de 14 ani, împuşcat la vânătoare. Ce s-a întâmplat

arma de vanatoare

Accident șocant la vânătoare! Un băiat de 14 ani, din județul Sălaj, a fost împuşcat accidental, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o pădure. Autorul este un bărbat de 63 de ani, care a tras cu o armă de vânătoare pentru care nu deţinea autorizaţie.

Incidentul a avut loc pe 12 decembrie, în pădurea de lângă satul Poiana Măgura, comuna Sărmăşag. Bărbatul susține că a confundat minorul cu un animal sălbatic.

„Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măerişte, care deţinea autorizaţie de vânătoare pentru ziua în curs, şi-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniţia, neasigurate într-o baracă şi a ieşit la plimbare.

Victima, confundată cu un animal sălbatic

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Măerişte, prezent în baracă, ar fi văzut mişcare în pădure şi crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deţinerii de arme şi muniţii, ar fi luat arma şi ar fi executat foc de armă în direcţia respectivă. Un minor de 14 ani, din comuna Măerişte, aflat în pădure, a fost rănit, prin împuşcare, în zona abdominală şi în membrul superior drept”, precizează reprezentanţii IPJ Sălaj.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Bărbatul care l-a împușcat pe copil a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi vătămare corporală din culpă, iar poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea unităţii de parchet competente.

author avatar
Andreea Vlad
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger