AcasăNewsCopil afgan botezat Donald Trump

Copil afgan botezat Donald Trump

Sayed, tatal micului Trump, spune ca nu-i pasa de prejudecatile oamenilor si ca succesele miliardarului american l-au inspirat.

Are 18 luni iar tatal sau a ales sa-l cheme ca pe presedintele SUA. O polemica in Afganistan, unde alegerea acestui nume este criticata.

Sayed tatal micului Trump spune ca nu i pasa de prejudecatile oamenilor si ca succesele miliardarului american l au inspirat

Sayed Assadullah Pooya, un admirator al presedintelui american, si sotia sa, au devenit tinta unor insulte pe retelele de socializare dupa ce au ale ca cel de-al treilea copil al lor sa se cheme Donald Trump. Unii utilizatori le-au trimis si amenintari cu moartea pentru ca i-au oferit copilului un nume de ”necredincios”. Alti internauti ii acuza pe parinti ca au facut asta in speranta de a obtine azil in SUA, ceea ce Sayed, un invatator de 28 de ani, dezminte categoric. ”Nu credeam ca afganii pot fi asa sensibili fata de numele unui copil, fie el si Donald Trump”, a declarat Sayed. Potrivit lui, functionarii starii civile au publicat forografii cu actele copilului, generand o polemica in urma caruia a fost nevoit sa-si inchida contul Facebook. Chiar si vecinii din cartierul siit unde locuieste Sayed, in Kabul, i-au cerut sa se mute. Micul Donald s-a nascut in provincia Daikundi (centrul tarii) cu cateva luni inaintea alegerilor care l-au propulsat pe miliardarul american la putere. Sayed a declarat ca ideea sa-si boteze copilul Donald Trump i-a venit dupa ce a citit mai multe traduceri in persana a cartilor magnatului american. ”Sper sa aiba acelasi succes ca presedintele SUA”, a declarat tatal care, evident, nu traieste in acelasi lux ca ameicanul Donald Trump, ci intr-o locuinta modesta, cu chirie. Controversa sau nu, familia nu a incalcat insa nici o lege in Afganistan, a subliniat Rohullah Ahmadzai, un inalt responsabil al starii civile din Kabul. Actele copilului sunt ”autentice” iar parintii lui ”au voie sa-i puna orice nume doresc”.

author avatar
Tudor Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger