AcasăNewsCopiii născuți în 2020 vor fi loviți de 30 de valuri de...

Copiii născuți în 2020 vor fi loviți de 30 de valuri de căldură extremă în timpul vieții

Copiii născuți în 2020 vor fi loviți de 30 de valuri de căldură extremă în timpul vieții/Foto: Marcus Kauffman via Unsplash

Este de șapte ori mai mult decât în cazul oamenilor născuți în 1960.

Copiii născuți în 2020 ar putea experimenta în medie treizeci de valuri de căldură extremă în viața lor. Cel puțin asta afirmă un studiu realizat de aproximativ 30 de oameni de știință europeni și chinezi, inclusiv climatologul Wim Thiery, profesor la Universitatea Vrije din Bruxelles și autor principal al raportului.

Diferența generațională și efectele de seră

Acești oameni de știință estimează că această frecvență a expunerii este de șapte ori mai mare decât cea la care sunt supuși oamenii născuți în 1960. Potrivit climatologului, această diferență generațională este legată de emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Estimările evaluate de echipa de cercetare iau în considerare promisiunile făcute de țările care au participat la diferitele COP (Conferințele anuale ONU privind clima). Liderii mondiali s-au angajat să-și reducă emisiile de CO2. Pe baza angajamentelor actuale și în comparație cu perioadele preindustriale, se așteaptă ca temperatura medie a Pământului să crească cu 2,4 grade până în 2100.

Ce-i așteaptă în viitor: caniculă inundații, secete, recolte proaste

Acest nou studiu a cuantificat expunerea generațiilor mai tinere  la diferite evenimente meteorologice extreme. Copiii născuți în 2020 vor experimenta în medie de două ori mai multe incendii, de 2,8 ori mai multe inundații ale râurilor, de 2,6 ori mai multe secete și încă de trei ori mai multe recolte proaste decât generațiile anilor 1960, scrie Slate.

În funcție de regiunea geografică, expunerea la evenimente extreme variază: în Orientul Mijlociu, copiii născuți recent vor experimenta de până la zece ori mai multe valuri de căldură decât bunicii lor. Reduceri mai stricte ale emisiilor de gaze cu efect de seră – reducerea încălzirii globale la 1,5 ° C – nu ar șterge disparitatea generațională, spune echipa de oameni de știință.

Wim Thiery și colegii săi consideră că rezultatele studiului lor vin într-un moment crucial. COP26 va începe în noiembrie, la Glasgow, Scoția. Liderii mondiali se vor întâlni pentru a discuta și negocie noi angajamente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

author avatar
Tudor Borcea
85 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe tine deja te-a batut soarele in cap.Nu ai copia de la atii ,gandeste ,documenteaza-te si apoi sa vorbesti.Dar nu ai cu ce,ba sluga jurnalista.Sunteti o presa jalnica ,vanduta si cumparata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger