AcasăNewsCopiii milionarului Ziv Tetelman raman evrei!

Copiii milionarului Ziv Tetelman raman evrei!

Verdict in cazul copiilor milionarului evreu Ziv Tetelman, care au fost botezati de un preot ortodox fara stirea tatalui: baietii scaldati in cristelnita raman… evrei!

Ortodocsii David si Daniel Tetelman, aprinzand lumanarile traditionale de Hanuka

Certificatele de botez eliberate de preotul ortodox Stelian Lupsor de la parohia Sf. Nicolae-Amza, care sustine ca i-a botezat pe baietii milionarului evreu Ziv Tetelman, nu fac doi bani!

Afaceristul Ziv Tetelman a aflat la tribunal ca baietii lui au fost botezati

Dupa ce Tetelman s-a despartit de Daiana Voicu, fosta „doamna de fier” de la Willbrook, au aparut din senin niste certificate de botez potrivit carora David si Daniel ar fi fost botezati in anul 2006, respectiv 2007. Asta cu toate ca anterior Daiana adusese, potrivit fostului sot, documente care aratau ca ea provine dintr-o familie de evrei, pentru ca micutii sa fie crescuti in religia mozaica si circumcisi.

„Un evreu nu isi poate pierde aceasta calitate”

Dupa ce s-a declarat evreica, Daiana Voicu si-a facut baietii ortodocsi

Dupa ce „National” a dezvaluit acest lucru, deputatul Aurel Vainer, presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, a declarat reporterilor nostri: „ In iudaism, evreu este: persoana care s-a nascut din mama evreica (Daiana Voicu a demonstrat, conform sotului ei, cu acte-n regula ca este evreica – n.r.) si persoana care a trecut oficial la religia mozaica, prin convertire (potrivit documentelor, baietii au fost circumcisi in 2005 si 2007, in cadrul ritualului specific, Brit Mila – n.r.)”.

6.03.2013 - „National“ a dezvaluit ca un preot ortodox a eliberat niste certificate de botez buclucase

Mai mult, dr. Vainer a tinut sa precizeze ca un evreu nu-si poate pierde niciodata acest statut. „Conform religiei mozaice, din punct de vedere religios, un evreu nu isi poate pierde aceasta calitate, indiferent ca este dobandita prin nastere sau prin convertire”, a declarat pentru „National” deputatul Aurel Vainer.

BOR a pus batista pe tambal

Pe de alta parte, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor si al Patriarhiei Romane) au refuzat sa raspunda solicitarilor adresate de reporterii nostri, in care erau intrebati daca este normal ca niste copii sa fie scaldati in cristelnita la solicitarea aceleiasi mame care ii declarase evrei.

Chiar si dupa trei saptamani, slujitorii Domnului refuza sa ofere un raspuns, invocand faptul ca… nu au timp.

author avatar
Narcis Voica
4.194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger